Hopp til hovedinnhold

Audienser for Kronprinsessens beskytterskap

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit mottok i dag representanter for fire av sine beskytterskap i digital audiens.

17.01.2022

Norges Speiderforbund, Hamsundagene, Barnefilmfestivalen og Amandusfestivalen klarte alle å gjennomføre sin største og viktigste aktivitet – henholdsvis landsleir og festival – i 2021, men i en litt annerledes form enn før pandemien.

Kronprinsesse Mette-Marit i audiens med Norges Speiderforbund. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff

På landsleir i fjor sommer deltok 7500 speidere fordelt på 135 leire spredt over hele landet.

Speidersjef Håvard Djupvik og Ane Nørstebø Laache fra speiderstyret snakket om hvordan Norges Speiderforbund har stått i pandemien og engasjementet for klima, miljøvern, mangfold og inkludering. Foto: Det kongelige hoff

Jubilerer

Festivalene håper på å kunne gjennomføre en mer normal festival i 2022 – og det planlegges også med markeringer av Skeivt kulturår.

Alle tre jubilerer i år. Kulturfestivalen Hamsundagene på Hamarøy feirer 40-årsjubileum under temaet «Alting går. Stundom går det skjevt», som er hentet fra Knut Hamsuns siste roman, Ringen sluttet (1936).

Barnefilmfestivalen feirer 25-årsjubileum i 2022. Da Norge stengte ned i mars 2020, måtte også Barnefilmfestivalen tenke nytt for å nå barn og unge. Slik ble filmprosjektet «#Innestengt» til. Filmen viser barn i alderen 2 til 16 år dokumentere sin annerledes-hverdag i perioden mars til mai 2020. 67 barn og unge fra hele landet er med i filmen. Prosjektet kom til i samarbeid med Vest-Agder-museet, og ble både vist på Barnefilmfestivalen, TV og nett-TV i fjor.

Les mer om filmprosjektet og se trailer på Barnefilmfestivalen.no 

Styreleder Trond Backer og daglig leder Stina Ask Mikkelsen var til stede i den digitale audiensen for å gi en oppdatering om arbeidet den siste tiden. Foto: Lauma Lāce, Barnefilmfestivalen

Amandus – Lillehammer Internasjonale Studentfilmfestival – måtte både i 2020 og 2021 ha heldigital festival, men håper å vende tilbake til kinosalene i april i år. Da drar de også med seg et 35-årsjubileum som må markeres stort.

Kronprinsessen besøkte Amandusfestivalen i 2017. Her står hun sammen med Johannes Toft, som vant prisen for beste manus det året. Foto: Geir Olsen / NTB

Audiens

Kronprinsesse Mette-Marit er beskytter for 16 organisasjoner som hun mottar i audiens.

Ordet audiens stammer fra det latinske ordet «å høre» og betyr «muligheten til å bli hørt».

I tillegg til at Kronprinsessen holder seg oppdatert om sine faste beskytterskap, deltar hun også på ulike arrangementer i organisasjonenes regi.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook