Hopp til hovedinnhold

Gratulerte Prinsessen med 18-årsdagen

Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra mottok i dag gratulasjonsdeputasjoner fra det offisielle Norge i Lille festsal på Slottet i anledning myndighetsdagen.

21.01.2022

Stortingspresident Masud Gharahkhani og første visepresident Svein Harberg var de første i rekken av gratulanter.

De andre statsmaktene var representert ved statsminister Jonas Gahr Støre, statsråd Trygve Slagsvold Vedum og regjeringsråd Anne Nafstad Lyftingsmo fra regjeringen, den utøvende makt – og høyesterettsjustitiarius Toril Marie Øie og høyesterettsdommer Jens Edvin A. Skoghøy fra den dømmende makt.

Det offisielle Norge

Deretter kom det gratulasjonsdeputasjoner fra Sametinget, statsforvalterne, det diplomatiske korps, Forsvaret, Den norske kirke, Samarbeidsrådet for Tros- og livssynssamfunn og Kommunenes Sentralforbund.

Prinsesse Ingrid Alexandra tar imot plenumsmedlem Aili Guttorm og plenumsleder Tom Sottinen fra Sametinget i Lille festsal på Slottet. I gave til Prinsessen gir Sametinget en veske sydd i reinskinn brodert med tinntråd og et håndlaget samisk smykkesett. Foto: Lise Åserud / NTB

Til slutt i rekken av gratulanter var Oslos ordfører Marianne Borgen.

Til stede i Lille festsal var også Prinsessens foreldre, Deres Kongelige Høyheter Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit.

Klokken 12.00 i dag – mens Prinsesse Ingrid Alexandra mottok gratulasjonsdeputasjoner på Slottet – ble det saluttert fra Forsvarets saluttpliktige festninger og skip i anledning 18-årsdagen.

I dag fyller Prinsesse Ingrid Alexandra 18 år. Det blir markert med salutter fra kanonene på Akershus festning. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Diplomater gratulerte Prinsessen

I går var en rekke ambassadører på Slottet for å skrive i gratulasjonsprotokollen som er lagt ut i anledning myndighetsdagen til Prinsesse Ingrid Alexandra.

Mer enn 70 land har ambassader i Oslo. Det er sedvane at det enkelte lands ambassadør eller en representant for ambassaden kommer til Slottet for å skrive i gratulasjonsprotokollen ved merkedager i Kongehuset.

 

Fakta

Gaver fra det offisielle Norge

Stortinget: Maleriet "Missing Color" av Astrid Nondal

Regjeringen: Innbundet utgave av Grunnlovsendringen 29. mai 1990 og bøkene "Eufemia", "Landet mot nord" og "Norsk kvinnehistorie på 200 sider"

Høyesterett: Skulpturen "Hug yourself" av Kari Lena Flåten-Lindbæk

Sametinget: Veske sydd i reinskinn brodert med tinntråd sydd av duojár Pia Jannok og et håndlaget samisk smykkesett som er designet av sølvsmed og designer Erica Huuva

Statsforvalternes arbeidsutvalg: Et Ocean and Earth surfebrett med tilbehør

Det diplomatiske korps: Blomst – bukett i rosa, gult, oransje og grønt

Forsvaret: Opplevelsesgave / tre drømmedager – en dag i Hæren – en dag i Sjøforsvaret – en dag i Luftforsvaret

Den norske kirke: Bildet "Måkeflukt" av kunstfotograf Morten Golimo

Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn: Bildet "Samhold i mangfold"

Kommunenes Sentralforbund: Arrangement om "Ung deltakelse, engasjement og lokaldemokrati" i Asker rådhus våren 2022
Fra Asker kommune: Bergans tursekk fylt med Bergans-produkter – tunneltelt, tarp, hammock, turtøy, drikkeflaske og bøker

Oslo kommune: Jubileumsdrakten for Oslo og Oslo byleksikon

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook