Hopp til hovedinnhold

Idrettsfest i Holmenkollen

Den tradisjonsrike Holmenkollen Skifestival feirer i år sitt 130-årsjubileum, og med strålende sol og blå himmel ble det en flott idrettsfest. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var til stede under kvinnenes tremil, og vinneren Therese Johaug ble hyllet for sin fantastiske idrettskarriere.

05.03.2022

På dagen elleve år etter at hun ble verdensmester for første gang – også i Holmenkollen – vant Therese Johaug sitt nest siste skirenn i sin lange karriere. Finske Krista Pärmäkoski kom på andreplass, og svenske Jonna Sundling ble nummer tre.

Kronprins Haakon gratulerer Therese Johaug med seieren på tremila i sitt siste Holmenkollen-renn. Foto: Lise Åserud / NTB

Både Kronprinsen og publikum i Kollen gratulerte og takket den norske idrettsstjernen. Etter fire OL-gull og fjorten VM-gull vil Johaug avslutte karrieren sin ved verdenscupavslutningen i Falun om en uke.

Kronprins Haakon og publikum i Kollen gratulerer Therese Johaug med seieren på tremila og en fantastisk idrettskarriere. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Solidaritet med Ukraina

Idrettsfesten i Kollen ble også en markering av solidaritet med Ukraina, og mange publikummere hadde ukrainske flagg og farger.

Kronprins Haakon hilste på den ukrainske ambassadøren i Norge, Viacheslav Yatsiuk, sammen med utenriksminister Anniken Huitfeldt. Han møtte også ukrainske ungdomsutøvere som ikke kommer seg hjem til foreldre og familie på grunn av krigen. 

Kronprinsen hilste på Ukrainas ambassadør til Norge, Viacheslav Yatsiuk, sammen med utenriksminister Anniken Huitfeldt under Holmenkollen skifestival. Foto: Guri Varpe / Det kongelige hoff.

Møtte frivillige

– Det er deres år i år. Dere er en viktig del av Norge og idretten, sa Kronprins Haakon da han møtte frivillige under årets Holmenkollen Skifestival.

Kronprinsen fikk møte frivillige som har jobbet hele helga – og noen hele uka – for at utøvere, publikum og andre frivillige skal få en god opplevelse i Kollen. De fortalte om oppgavene sine med å dirigere trafikk og parkering, strø slik at folk ikke sklir og slår seg på isen, påse at renn avvikles på en god måte og etter reglementet – og barnearrangementer. I år er det ansiktsmaling som er den største oppgaven.

2022 er Frivillighetens år. Hvert år legges det ned fem millioner dugnadstimer – bare i skiidretten.

Kronprinsen møter frivillige i Kollen. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Holmenkollsøndag

Kongefamilien fikk oppleve norsk seier både på mennenes femmil, i kombinert og i hoppbakken på Holmenkollsøndagen.

På kvelden var det avslutningsrenn for kvinnene i Raw Air-konkurransen i hopp i Holmenkollen. Kronprins Haakon delte ut premier og vinnertrofeet til slovenske Nika Kriznar etter seieren sammenlagt.

Kongeparet og Kronprins Haakon gratulerer Martin Løwstrøm Nyenget etter seieren på femmila i Kollen. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Prinsesse Ingrid Alexandra og Kong Harald følger hopprennet for menn i Holmenkollen. Foto: Lise Åserud / NTB 

Kronprins Haakon, Kronprinsesse Mette-Marit og Prins Sverre Magnus følger hopprennet for menn i Holmenkollen. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook