Hopp til hovedinnhold

Kongen av Jordan i audiens

Hans Majestet Kong Abdullah II av Jordan er på et to dager langt offisielt besøk til Norge. Deres Majesteter Kongen og Dronningen tok i ettermiddag imot Jordans konge i audiens på Slottet.

14.03.2022

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var også til stede under audiensen.

Etter audiensen inviterte Kongeparet sin jordanske gjest på lunsj der også Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen deltok.

Under besøket har Kong Abdullah møtt både stortingspresident Masud Gharahkhani og statsminister Jonas Gahr Støre.

Kong Harald, Dronning Sonja og Kronprins Haakon tar imot Kong Abdullah II av Jordan i audiens på Slottet. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Politiske samtaler

Norge og Jordan samarbeider nært på mange områder. Den russiske invasjonen og krigen i Ukraina preget de politiske samtalene som Kong Abdullah har hatt med norske politikere under besøket.

– Jordan er en viktig partner for Norge multilateralt. Jordans gjestfrihet overfor syriske og andre flyktninger er et viktig bidrag til regional stabilitet. Jordan spiller en viktig rolle i arbeidet for å nå fram til en forhandlet tostatsløsning mellom Israel og Palestina, sa statsminister Jonas Gahr Støre etter sitt møte med Jordans konge.

Under oppholdet i Oslo deltok Kong Abdullah på et utenrikspolitisk møte som Norsk utenrikspolitisk institutt (NUPI) og Institutt for fredsforskning (PRIO) arrangerte.

Besøkte Jordan

Kong Harald og Dronning Sonja var på statsbesøk til Jordan i mars 2020. Besøket var det første til Midt-Østen og markerte 50 år med diplomatiske forbindelser mellom våre to land. I 2000 var Kong Abdullah og Dronning Rania på statsbesøk til Oslo.

Kronprinsparet var på offisielt besøk til Jordan i 2014.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook