Hopp til hovedinnhold

Kronprinsparet besøkte Mortensrud

På Mortensrud i Oslo møtte Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen i dag unge, eldre og frivillige som engasjerer seg i lokalmiljøet.

17.03.2022

Kronprinsparet besøkte både Mangfoldshuset og Mortensrud aktivitetshus i bydel Søndre Nordstrand i Oslo, to populære møteplasser for mange av de som bor i området. 

På Mangfoldshuset orienterte bydelsdirektør Monica Nordmoen om bydel Søndre Nordstrand, før daglig leder Iman Sayyah og styreleder Aziz Rehman fortalte om aktivitetstilbudet på huset.

Mangfoldshuset er en møteplass, med stort fokus på felleskap og inkludering, som er åpen for alle. Det arrangeres blant annet tema- og kulturkvelder, eldretreff, norsk- og engelskopplæring. Flere ulike frivillige organisasjoner samarbeider med Mangfoldshuset om tilbudet.

Mangfoldshuset på Mortensrud er, med sitt varierte aktivitetstilbud, populært blant mange som bor i området. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB.

Hver torsdag er det eldretreff på Mangfoldshuset. Eldre med ulik bakgrunn fra nærområdet møtes for en prat, lager mat og spiser sammen. Under Kronprinsparets besøk fortalte de blant annet om hvordan de formidlet viktig informasjon om koronapandemien gjennom egenproduserte radio- og videosendinger på mange forskjellige språk. De fortalte også om viktigheten av å være en møteplass for alle, uavhengig av alder, kjønn og bakgrunn.

Hver torsdag er det eldretreff på Mangfoldshuset. Kronprinsparet møtte noen av de som ofte benytter seg av tilbudet. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB.

Bredt aktivitetstilbud for barn og unge

Etter besøket til Mangfoldshuset reiste Kronprinsparet til Mortensrud aktivitetshus. Her ble de tatt imot av daglig leder Trine Barlid, som viste rundt på huset. Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit fikk en omvisning i kaféområdet, på spillrommet og i diskoteket. I diskoteket fremførte noen av jentene som ofte besøker aktivitetshuset en dans de selv hadde laget koreografi på.

Aktivitetshuset er et gratis tilbud for barn og unge i bydelen. Etter skoletid er huset et populært møtested for barn og ungdom fra 5. klasse til 18 år. På klubben kan man blant annet delta på hobbyaktiviteter, lage mat og være med på turer og turneringer.

Kronprinsparet satte seg ned sammen med ungdom som benytter seg av Aktivitetshusets tilbud og frivillige som jobber med barn og unge i bydelen, og fikk høre om erfaringene med de ulike tilbudene på Mortensrud.

Spillrommet er et populært rom på Mortensrud aktivitetshus. Her møtes barn og unge etter skoletid. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook