Hopp til hovedinnhold

Mange fikk økonomisk støtte

Prinsesse Astrid, fru Ferner ledet i går årsmøtet i Kronprinsesse Märthas Minnefond på Det kongelige slott.

18.03.2022

Etter møtet var det klart at en rekke organisasjoner, lag og foreninger over hele landet var blitt tildelt støtte til sosiale og humanitære tiltak fra Kronprinsesse Märthas Minnefond. Årsmøtet blir avholdt i tilknytning til Kronprinsesse Märthas fødselsdag 28. mars.

- Det er en glede for meg at jeg hvert år i tilknytning til min mor, Kronprinsesse Märthas, fødselsdag er så heldig at jeg får lov til å dele ut penger til sosiale og humanitære tiltak i organisasjoner og foreninger fra hele Norge, sa Prinsesse Astrid, fru Ferner.

Det var i år kommet inn 211 søknader om økonomisk støtte fra minnefondet. Under Prinsessens ledelse vedtok årsmøtet å innvilge 130 søknader. Totalt ble det samlet gitt 745 000 kroner. Bidragene strakk seg fra 5000 kroner til 30 000 kroner.

Sosiale arrangement

Mottakerne er sanitetsforeninger, pensjonistforeninger og lokallag av ulike foreninger og organisasjoner som arbeider til beste for personer med diagnoser og utfordringer av ulike slag. Typiske tiltak det gis støtte til er reiser, foredrag og andre arrangementer av sosial karakter.

Fondet ble opprettet 1. april 1929 i forbindelse med bryllupet mellom Kronprins Olav og Prinsesse Märtha av Sverige. Etter Kronprinsessens død 5. april 1954 ble det besluttet at fondets arbeid skulle videreføres til minne om Kronprinsessens omtanke for sine medmennesker. Det er Hans Majestet Kongen som oppnevner styret i minnefondet. Prinsesse Astrid, fru Ferner har ledet minnefondets styre siden Kronprinsesse Märthas borgang i 1954.

Etter årsmøtet holdt Kong Harald lunsje for fondets styre på Det kongelige slott.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook