Hopp til hovedinnhold

Bibliotekmøtet 2022

Bibliotekmøtet samler bibliotekarer og bibliotekledere fra hele landet for samtaler om lesing, kunnskap og litteratur. Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit var i dag til stede under konferansen, som arrangeres av Norsk Bibliotekforening. 

24.03.2022

Bibliotekmøtet arrangeres annet hvert år og er den største bibliotekkonferansen som arrangeres i Norge. I år har konferansen samlet over 500 deltakeres som jobber innen bibliotekbransjen.

Årets konferanse fant sted på hotellet The Hub i Oslo, og bestod av en rekke foredrag, debatter og seminarer om bibliotekets rolle i samfunnet, mangfold, bærekraft, digitalisering og kunnskapsformidling.

Kronprinsessen ble ønsket velkommen til konferansen av styreleder i Norsk bibliotekforening Vidar Lund og ordfører i Oslo Marianne Borgen. Foto: Geir Olsen / NTB.

Kronprinsessen var til stede under panelsamtalen «Les for livet». Der diskuterte panelet hvorfor vi leser mindre og hvordan man kan oppmuntre og motivere særlig barn og unge til å lese mer. 

Paneldeltakerne var kultursjef i Västra Götaland Katti Hoflin, leseforsker ved UiO Tove Stjern Frønes og rådgiver i Viken fylkesbibliotek Troels Posselt. Journalist i Klassekampen Yohan Shanmugaratnam ledet samtalen.

Alle vet at lesing er viktig, men likevel er det mange som faller fra som lesere. Hva kan vi gjøre med det? Var et av spørsmålene panelet diskuterte. Journalist Yohan Shanmugaratnam ledet samtalen. Foto: Sara Svanemyr, Det kongelige hoff.

Norsk bibliotekforening
Norsk Bibliotekforening er en landsdekkende frivillig organisasjon for bibliotek og bibliotekbrukere, både for folkebibliotek, skolebibliotek og fagbibliotek. Organisasjonen har arrangert bibliotekmøtene helt siden 1908. 

Kronprinsessen er Norsk Biblioteksforenings høye beskytter. Tidligere denne uken møtte hun  styreleder Vidar Lund og generalsekretær Ann Berit Hulthin i en digital audiens. Da ga de en orientering om arbeidet foreningen gjør.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook