Hopp til hovedinnhold

Markerte «Den rosa sko» sammen med 650 jenter

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen var i ettermiddag til stede ved markeringen av «Rosa sko-dagen» ved Linderud flerbrukshall i Oslo. Idrettselever ved Bjerke videregående skole står bak det populære prosjektet. 

06.04.2022

650 jenter var i full aktivitet da Kronprinsessen kom på besøk.

Kronprinsesse Mette-Marit ble tatt imot av Oslos ordfører Marianne Borgen og rektor Margrethe Hammer ved Bjerke videregående skole ved ankomst til flerbrukshallen på Linderud.

Inne i flerbrukshallen ventet flere hundre spente elever og lærere på Kronprinsessen. Rundt i salen drev de rosakledde jentene med forskjellige aktiviteter under kyndig ledelse av elevene fra Bjerke videregående skole.

Kronprinsesse Mette-Marit tok seg god tid til å snakke med store og små elever fra barneskolene i Groruddalen og Bjerke videregående. 

På Linderud var det duket for en stor avslutningsturnering med alle skolene som har deltatt i prosjektet. Det ble fotball, pølser og mye moro. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff.

Lansert i 2016

Prosjektet «Den rosa sko» går ut på at jentene i tredje klasse på idrettsfag ved Bjerke videregående skole, gjennom hele året har hatt kroppsøvingstimene med jentene som går i fjerde klasse på ulike barneskoler i Groruddalen. Jentene har fått en innføring i fysisk aktivitet med hovedvekt på fotball, og med mye lek.

«Den rosa sko» ble lansert i 2016 og har siden det vært en del av undervisningsopplegget for utdanningsprogrammet idrettsfag ved Bjerke videregående skole.

Målet med prosjektet er å rekruttere jenter, og spesielt jenter med minoritetsbakgrunn, inn i fotballen og organisert idrett generelt. Bjerke videregående skole ønsker at prosjektet skal bli en samfunnsbindene og positiv virksomhet i lokalsamfunnet som igjen bidrar til å fremme fysisk aktivitet og sosialisering.

650 jenter var til stede under turneringen på Linderud. Foto: Lise Åserud / NTB.

Prosjektet ble i dag rundet av med en stor turnering med alle de deltakende skolene. Det ble fotball, pølser, frukt og mye moro i løpet av dagen.

 Vi synes det er hyggelig at det er 650 jenter her på Linderud i dag, sa rektor Margrethe Hammer.

Lærer Eli Landsem og avdelingsleder Peter Samuelsen, samt elevene Misolava Georgieva og Mya Vallejo Isaksen orienterte Kronprinsessen om prosjektet. Eli Landsem har vært koordinerende lærer og gründer for prosjektet, mens de to elevene begge er blant tredjeklassingene som har vært med å drifte det.

Etter en rundtur inne i flerbrukshallen ble besøket avsluttet ved at Kronprinsessen overvar en turneringskamp i fotball. Alle som har deltatt i «Rosa sko»-prosjektet fikk diplom som synlig bevis på at de har vært med. Stor var jubelen da også Kronprinsessen fikk eget diplom og et krus til minne om «Den rosa sko»-dagen.

 Det var tid for diplomutdeling på slutten av dagen. Også Kronprinsessen fikk et diplom og krus til minne om dagen. Foto: Lise Åserud / NTB.

 

 

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook