Hopp til hovedinnhold

Kongen overrakte forskningspriser

Det er første gang to kvinner får Hjerteforskningsprisen og Demensforskningsprisen. Hans Majestet Kong Harald delte torsdag ut Nasjonalforeningen for folkehelsens forskningspriser til professor Eva Gerdts og professor Bettina Husebø.

29.04.2022

Nasjonalforeningens forskningspriser ble delt ut under et arrangement i Det Norske Teatret i Oslo.

Kong Harald sammen med prisvinnerne professor Bettina Husebø og professor Eva Gerdts. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff

Professor Eva Gerdts ble tildelt Hjerteforskningsprisen for 2022 for sitt bidrag til økt innsats for å finne ut mer om hjertesykdom hos kvinner. Hun har blant annet publisert forskning som viser at én av to kvinner ikke får behandling som virker ved hjertesvikt. Eva Gerdts er professor i hjertesykdommer ved Universitetet i Bergen og overlege ved Hjerteavdelingen, Haukeland Universitetssykehus.

Professor Bettina Husebø ble tildelt Demensforskningsprisen for 2022 for banebrytende arbeid med å skape oppmerksomhet på et fagfelt som lenge har vært neglisjert – smertelindring hos personer med demens. Bettina Husebø er leder ved Senter for alders- og sykehjemsmedisin ved Det medisinske fakultet, Universitetet i Bergen.

Forskningsprisene består av et beløp på 200 000 kroner og et eget kunstverk. Kong Harald gratulerte prismottakerne og overrakte blomster som et synlig tegn på at Nasjonalforeningens forskningspriser er tildelt de to forskerne ved Universitetet i Bergen.

Kong Harald flankert av Nasjonalforeningens styreleder Stein Evensen og ordfører Marianne Borgen under utdelingen av forskningsprisene. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff

Prisvinnerne holdt hvert sitt faglige foredrag etter utdelingen. Deretter fulgte presentasjon av Nasjonalforeningen for folkehelsens forskningsstipendiater ved forskningssjef Anne Rita Øksengård. Magnolia Jazzband har holdt sammen i 50 år og underholdt under arrangementet.

Kongen er beskytter for Nasjonalforeningen for folkehelsen.

Forskningssjef Anne Rita Øksengård i Nasjonalforeningen for folkehelsen presenterer organisasjonens forskningsstipendiater. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook