Hopp til hovedinnhold

Konferanse om bærekraftig byutvikling

Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen var til stede da Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mary av Danmark åpnet en dansk-norsk næringslivskonferanse om fremtidens grønne løsninger for bærekraftig byutvikling. 

10.06.2022

Den danske Kronprinsessen er på offisielt besøk til Norge og seminaret i Oslo rådhus var første post på programmet.

– I Danmark og Norge har vi satt oss som mål å gå foran og vise vei. Vi har viljen og verdiene til endring. Vi har oppfinnsomhet, ressurser, evnen og kapasitet til å lykkes. Dette er komplekse problemstillinger, og det er behov for å tenke langsiktig og helhetlig. Så kjære deltakere; det er nå - akkurat nå - disse utfordringene må tas tak i, sa Kronprinsesse Mary i åpningstalen. 

Kronprinsesse Mary åpnet konferansen om fremtidens grønne byer. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff.

Konferansen, som setter fokus på byers rolle for å nå FNs klimamål, arrangeres i regi av Oslo kommune og den danske ambassaden i Oslo.  

Etter Kronprinsesse Marys åpningstale, snakket næringsminister Jan Christian Vestre om regjeringens arbeid med bærekraftige byer og grønn omstilling. Statsråden trakk frem viktigheten av godt samarbeid. Hans danske kollega, erhvervsminister Simon Kollerup fulgte opp og snakket om hva Danmark har gjort for fremtidens grønne byer.

For at klimamålene skal nåes må industri og næringsliv bidra i nært samarbeid med myndighetene, noe viseadministrerende direktør i Dansk Industri, Thomas Bustrup var inne på i sin innledning under konferansen. 

Under konferansen utvekslet danske og norske næringslivsledere erfaringer, og viktigheten av at det er mye å hente på tvers av landegrense for at vi skal nå et felles mål om en grønnere og miljøvennlig utvikling ble trukket frem.

 Kronprinsen og Kronprinsessen kom sammen med Kronprinsesse Mary av Danmark til seminaret om fremtidens grønne byer i Oslo rådhus. Der ble de ønsket velkommen av ordfører i Oslo, Marianne Borgen. Foto: Lise Åserud / NTB.

Under sitt offisielle besøk til Norge vil Kronprinsesse Mary også være til stede under åpningsmiddagen for det nye Nasjonalmuseet i Oslo sammen med Dronning Sonja, Kronprinsparet og andre representanter fra det offisielle Norge fredag kveld. I ettermiddag holder Kongeparet lunsj for Kronprinsesse Mary på Bygdø kongsgård. 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook