Hopp til hovedinnhold

La ned blomster ved London Pub

Kronprinsparet og Prins Sverre Magnus var blant dem som bidro til havet av fargerike blomster og regnbueflagg utenfor London Pub i Oslo i dag.

25.06.2022

I dag skulle den store Prideparaden gått av stabelen i Oslo - en markering i glede av retten til å være glad i hvem man vil. I stedet preger skytingen utenfor London Pub dagen. To personer ble drept og 21 skadet i skytetragedien, som i særlig grad rammet det skeive miljøet.

Kronprinsparet og Prins Sverre Magnus la ned blomster ved London pub. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT 

Både statsminister Jonas Gahr Støre, flere regjeringsmedlemmer, Oslos ordfører Marianne Borgen og byrådsleder Raymond Johansen la ned blomster utenfor åstedet for ugjerningen.

Hans Majestet Kong Harald uttalte seg om skytingen tidligere i dag.

Kongen om skytetragedien i Oslo

Den store Prideparaden ble besluttet utsatt i dag. Mange valgte likevel å markere Pride på andre måter - også med et uoffisielt tog fra Grønland til London Pub.

Vi må hegne om hvem vi er

- Vi får prøve disse dagene å ta ekstra godt vare på hverandre, sa Kronprins Haakon etter blomsternedleggelsen. - Passe på vennene våre i det miljøet som er rammet mest.

- Det er viktig at vi hegner om hvem vi er. At Norge er et land hvor det er lov å være glad i hvem man vil og være sammen med hvem man vil. Det skulle markeres og feires i dag. Det var ikke sånn som dette vi så det for oss. Det er viktig at vi står opp for de rettighetene og de verdiene. Det er ikke noe vi kan ta for gitt, det er noe vi må kjempe for, og det gjør vi i dag.

Kronprins Haakon, Kronprinsesse Mette-Marit, Prins Sverre Magnus og statsminister Jonas Gahr Støre spaserte fra Rosenkrantzgate til London pub. Foto: Javad Parsa / NTB

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook