Hopp til hovedinnhold

Hilste til Prinsesse Astrid internasjonale musikkpris

 Musikkprisen som bærer mitt navn har vært viktig for meg gjennom hele mitt voksne liv, sa Prinsesse Astrid, fru Ferner i en videohilsen i anledning utdelingen av Prinsesse Astrid internasjonale musikkpris 2022 i Trondheim.

18.08.2022

Tre internasjonale dirigenter sto i kveld på scenen med Trondheim Symfoniorkester og Opera (TSO). Dirigentene Junping Qian, Toby Thatcher og Alvin Ho tolket hvert sitt program under finalen i Prinsesse Astrid internasjonale musikkpris i Olavshallen.

– I år står konkurransen mellom fremragende unge dirigenter fra hele verden. Jeg er sikker på at dere får en stor opplevelse, som jeg så gjerne skulle vært der og delt med dere, sa Prinsesse Astrid, fru Ferner i en videohilsen som ble vist under utdelingen. 

Til slutt var det Alvin Ho som stakk av med seieren i den 22. utgaven av musikkonkurransen - som i år er for dirigenter under 35 år. 

Alvin Ho er 29 år gammel og utnevnt til assisterende dirigent for Naples Philharmonic Orchestra i Florida i USA, etter å ha fullført perioden som assisterende dirigent for BBC Scottish Symphony Orchestra. Før det var han assisterende dirigent ved Indiana Opera and Ballet Theatre fra 2017 til 2020. 

Førsteprisen består av 160.000 kroner og et dirigentoppdrag med Trondheim Symfoniorkester. 

Juryen som kåret årets vinner består av juryleder Han-Na Chang, Jasper Parrott, Peter Szilvay, Daniel Turcina, Anna-Maria Helsing, Anna Clyne og Elise Båtnes.

Lengstlevende musikkonkurransen i Norge

Helt siden 1956 har Prinsesse Astrid vært beskytter for Prinsesse Astrid internasjonale musikkpris. Hvert annet år bringer konkurransen det ypperste fra verdens klassiske musikkliv til Norge og Trondheim. TSO er arrangør og vertskap.

Prinsesse Astrid internasjonale musikkpris ble etablert i 1953 av TSOs tidligere sjefdirigent Finn Audun Oftedal, og er den lengstlevende musikkonkurransen i Norge. Målet var å etablere en arena hvor unge norske musikktalenter fikk muligheten til å vise seg frem. Senere har konkurransen blitt internasjonal og flere prisvinnere er blitt ettertraktede musikere og solister i inn- og utland.

Prinsesse Astrid, fru Ferner er Trondheim Symfoniorkesters høye beskytter. 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook