Hopp til hovedinnhold

50 år med norsk filmfest

«I kveld markerer vi den store betydningen filmen har for oss. Og vi feirer at Den norske filmfestivalen skaper identitet og stolthet hos alle oss som er glade i film», sa Kronprins Haakon i en videohilsen under åpningen av Den norske filmfestivalens 50-årsjubileum søndag kveld.

22.08.2022

Festivalen ble for første gang arrangert i Drøbak tilbake i 1973, og har vokst til å bli den viktigste arenaen for norsk film. Festivaluken som nå arrangeres i Haugesund samler kinosjefer, folkevalgte, filmfolk, media og filminteresserte publikummere til en presentasjon av hva norsk film kan by på i tiden fremover.

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon er festivalens høye beskytter, og Liv Ullmann er ærespresident.

«Filmene er leirbål vi samler oss rundt. De bygger fellesskap og former identitet, og det er dere som skaper disse opplevelsene. Historiene dere forteller, sier noe om oss alle – som individer og som del av fellesskapet. På det beste utvider filmene livene våre, og gjør verden litt større.»

Publikum i salen i Haugesund fikk oppleve årets åpningsfilm, nemlig den norske storfilmen Krigsseileren, skrevet og regissert av Gunnar Vikene, med Kristoffer Joner, Pål Sverre Hagen og Ine Marie Wilmanns i hovedrollene.

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook