Hopp til hovedinnhold

Åpnet energikonferansen ONS

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen åpnet i dag den store energikonferansen ONS 2022 i Stavanger. Tema for årets konferanse er tillit. 

29.08.2022

Offshore Northern Seas (ONS) er en internasjonal konferanse som arrangeres i Stavanger annethvert år. Messen venter i år over 60 000 deltakere fra mer enn 100 nasjoner, og har utviklet seg til å bli en av verdens største møteplasser for den internasjonale energibransjen. 

Det grønne skiftet og utfordringene knyttet til knapphet på energi preger årets utgave av ONS.

– Energiknapphet er en global realitet. Vi må møte denne utfordringen uten å legge en ekstra byrde på de kommende generasjonene. Generasjoner før oss hadde ikke kunnskapen, teknologien eller mulighetene vi har i dag. Når vi står sammen bak vitenskapen, vet vi nå godt hva som står på spill, sa Kronprinsen i sin tale før han foretok den offisielle åpningen av ONS 2022. 

– Verdens ledere samlet seg i Glasgow på COP26 i fjor for å sette seg mål, finne en vei videre og for å heve ambisjonene. Klimamålene er viktige på veien mot en grønnere fremtid. Men for å nå målene er vi alle avhengige av dere som er samlet i dette rommet: Energibransjen, kloke hoder og dristige beslutningstakere.

– Jeg har hatt gleden av å følge ONS gjennom flere tiår – fra kun fossilt brensel til dets nyere fokus på fornybare energikilder. Og i dag er energidebatten kjernen i våre mest komplekse utfordringer, sa Kronprinsen under åpningen av årets ONS. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff.

Under åpningen talte også blant andre statsminister Jonas Gahr Støre og Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj via video.

Moderator Xenia Wickett ledet flere panelsamtaler under åpningssesjonen, og hadde også en samtale med den amerikanske gründeren Elon Musk på scenen. 

Omvisning

Etter åpningsseremonien fikk Kronprinsen en omvisning i ONS-utstillingen. Der fikk han anledning til å møte og snakke med flere av aktørene som har stand under arrangementet.

Kronprinsen fikk en omvisning i ONS-utstillingen sammen med olje- og energiminister Terje Aasland under besøket til konferansen. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff.

ONS ble arrangert for første gang som petroleumskonferanse i 1974. Årets konferanse arrangeres fra mandag 29. august til torsdag 1. september. Konferansen arrangeres av stiftelsen ONS. 

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook