Hopp til hovedinnhold

Dronning Sonja besøkte Slemdal skole

Hennes Majestet Dronningen var i ettermiddag til stede under markeringen av Slemdal skoles 100-årsjubileum i Oslo. Dronningen har selv vært elev ved barneskolen.

06.09.2022

Skolegården på Slemdal var fylt opp av elever, lærere og foreldre som var samlet til stor feiring. Fra scenen i skolegården ønsket rektor Vegard Kjesbu velkommen til jubilumsmarkeringen. 

Slemdal ble utskilt som egen skolekrets i 1922, og skolen fikk navnet Slemdal skole. På det tidspunktet var det 123 elever på skolen fordelt på fem klasser i alderen syv til elleve år. I dag har skolen ca. 560 elever på 1.-7. trinn og 85 ansatte.
Dronningen ønskes velkommen i skolegården sammen med elevrådsrepresentantene Ragna Thorleifsson og Magnus Myrland fra 7. klasse og direktør for Utdanningsetaten i Oslo Marte Gerhardsen. Foto: Heiko Junge / NTB

For å markere 100-årsjubileet var det både taler, historier og underholdning fra scenen. Både nåværende og tidligere elever delte historier fra sin tid på skolen. Illusjonisten Alexx Alexxander, Vinderen dansestudio, Slemdal skolekor og Vestre Aker strykeorkester stod for ulike kulturelle innslag. Det ble også serverte en 100 meter lang sjokoladekake til alle som tok del i feiringen.

Jubileumsmarkeringen ble kombinert med den årlige innsamlingsaksjonen, hvor overskuddet i år gikk til SOS-barnebyer. Som del av innsamlingsaksjonen var det salgsboder og loddsalg rundt i skolegården. Elevarbeiders om er laget i forbindelse med skolens 100-årsjubileum var også utstilt. 

Vinderen dansestudio stod for danseinnslag fra scenen. Foto: Heiko Junge / NTB

Under besøket fikk Dronningen også en omvisning inne på skolen. Rektor og elevrådsrepresentantene Ragna Thorleifsson og Magnus Myrland viste rundt. Skolen har vært under rehabilitering fra 2017 til 2020. Til skolestart 2020 stod skolen klar, med moderne løsninger og fremtidsrettet teknologi. 

Dronningen begynte på Slemdal skole i tredje klasse høsten 1947. Hun gikk der i fire år og var ferdig sommeren 1951. 

Dronning Sonja var selv elev ved Slemdal skole fra tredje klasse. Bildet viser klasse 4b. Dronningen sitter på første rad, femte fra venstre. Foto: Det kongelige hoff

Markering gjennom hele året  

Tidligere i år ble jubileet markert ved å sette skolen 100 år tilbake i tid. Elever og lærere var utkledd i tidsriktige klær, etter en ukes dypdykk i Slemdal skoles historie. Dagene ble startet med morgensamling i skolegården med flaggheising og tradisjonell skolesang. Alle elevene fra 4. til 7. trinn var i forkant av prosjektet på besøk til skolemuseet hvor de lærte mer om hvordan det var å gå på skolen for 100 år siden.

Skolen gikk også først i årets 17. mai-tog i Oslo og har vært på jubileumsfest i Oslo rådhus.

 

 

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook