Hopp til hovedinnhold

Markerte jubileum

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var lørdag kveld til stede ved markeringen av Equinors 50 års jubileum i Stavanger konserthus.

18.09.2022

Konsernsjef Anders Opedal ønsket Kronprinsen velkommen til den to timer lange festforestillingen i konserthuset. I pausen hilste Kronprinsen på flere av selskapets tidligere konsernsjefer.  

Equinor har utviklet seg sammen med den norske oljeindustrien som fikk sin begynnelse sent på 60-tallet. I tillegg til å være en av verdens største leverandører av olje og gass er selskapet i dag i ferd med å bli et bredt energiselskap med betydelig vekst innen fornybar energi.

Kronprins Haakon ble tatt imot av konsernsjef og styreleder i Equinor. Foto: John Gunner Skien / Statsforvalteren i Rogaland
I 1972 ble Den norske stats oljeselskap AS, Statoil, opprettet, og to år senere ble Statfjord-feltet funnet i Nordsjøen. I 1979 ble Statfjord-feltet satt i produksjon, og i 1981 ble Statoil det første norske selskapet som fikk operatøransvar for et felt, på Gullfaks i Nordsjøen.

 

I 2007 fusjonerte selskapet med Norsk Hydros olje- og gassdivisjon og ble verdens største offshoreoperatør. I 2018 skiftet selskapet navn fra Statoil til Equinor.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook