Hopp til hovedinnhold

Kronprinsparet på Oslo Innovation Week 2022

Oslo Innovation Week har som mål å bidra til at flere bedrifter kan etableres og blomstre. Kronprinsparet var til stede under åpningen av den 15. utgaven i Oslo rådhus i dag.

26.09.2022

Oslo Innovation Week er et årlig arrangement som promoterer norsk innovasjon. Uken samler gründere og innovatører, investorer og politikere for å legge til rette for kunnskapsutveksling og nettverksbygging. De siste to årene har det bare vært mulig å gjennomføre digitale seminar, men i dag kunne deltakerne endelig møtes ansikt til ansikt igjen.

Åpningen ble innledet med velkomstord fra lege og gründer Ida Susanna Fattah og Oslos byråd for næring og eierskap, Victoria Marie Evensen.

Kronprinsesse Mette-Marit på plass i salen for åpningen av Oslo Innovation Week 2022. Foto: Lise Åserud / NTB

Det er stor konkurranse om de beste medarbeiderne i dagens arbeidsmarked. Så hvordan skape et miljø som både tiltrekker og beholder nødvendige talent? Dette er et av ukens hovedtema, og etter velkomsten adresserte Johanna Huurre dette i et av dagens hovedinnlegg. Hun representerer Helsinki Partners som hjelper investorer å finne muligheter i Helsinki. Deres program "90 Day Finn" gir talenter, investorer og virksomheter muligheten til å teste livet i Helsinki i 90 dager, og konseptet har skapt internasjonal oppmerksomhet. 

Tematikken ble tatt videre i paneldiskusjonen "How to create a good ecosystem for talent?". Deltakerne i panelet var Jimmy Byrum fra Variable, Jessica Blechingberg fra Maria01 og Amir Sasson som er professor ved BI. Ida Susanna Fattah - selv leder og grunnlegger av Medlytic -modererte samtalen.

Kronprins Haakon blant publikum under åpningen av Oslo Innovation Week 2022. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Oslo Innovation Award

Senere i dag vil Oslo Innovation Award bli delt ut for 15. gang. Denne prisen tildeles et selskap som bidrar til å bygge Oslo som region for innovasjon og som skaper verdi både for eget selskap og for samfunnet som helhet. Tidligere mottakere inkluderer Epiguard, No Isolation, Too Good to Go, Kahoot!, Otovo, og Snøhetta.

Mesh markerer

Kronprins Haakon også være til stede når Mesh markerer sitt 10-årsjubileum i kveld. Mesh tilbyr lokaler og møteplasser for gründere og innovatører sentralt i Oslo. 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook