Hopp til hovedinnhold

Kronprinsens SIKT-konferanse i Trondheim

For tiende gang har Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon arrangert SIKT-konferansen, som samler unge deltakere mellom 20 og 40 år fra hele landet.

18.10.2022

Formålet med konferansen er å skape en møteplass der deltakerne skal kunne lære av hverandre og diskutere felles utfordringer og muligheter.

SIKT-konferansen ble avholdt på NTNU på Gløshaugen og ble strømmet på nettsidene til NTNU. Konferansen ble åpnet av Kronprinsen, Trondheims ordfører Rita Ottervik og rektor ved NTNU Anne Borg.

Kronprins Haakon ønsker deltakerne velkommen til SIKT 2022 i Trondheim og på NTNU. Foto: Stian Andreassen / SIKT

Se konferansen fra NTNU i Trondheim

Deretter var det ulike foredrag fra blant annet nobelprisvinner og professor ved NTNU May Britt Moser og fotballpresident Lise Klaveness. I tillegg hadde Kronprinsen en samtale med Einar Duenger Bøhn, som er professor i filosofi ved Universitetet i Agder. Mange av deltakerne var også selv på scenen og hold korte foredrag om årets tema som er «mening».

Fotballpresident Lise Klaveness holder innlegg under SIKT 2022. Foto: Stian Andreassen / SIKT

NTNU-professor May Britt Moser snakker på hjemmebane under konferansen. Foto: Stian Andreassen / SIKT

De 187 deltakerne på årets konferanse kommer fra både næringslivet, offentlig sektor, organisasjonslivet, kultur, idrett, akademia og media.

Ung-frokost

Kronprins Haakons besøk til Trondheim startet allerede dagen før, da han møtte 41 unge mennesker fra Trøndelagsregionen til en arbeidsfrokost. De fleste var unge ledere fra næringslivet i Trøndelag, blant annet fra Fagråd Ung Arena i Næringsforeningen i Trondheimsregionen, men noen hadde også annen bakgrunn.

Tema for diskusjonene var hvordan arbeidslivet i større grad kan inkludere alle, samt hvordan man kan gjøre det mer attraktivt for studenter å bli værende i regionen og skape arbeidsplasser her.

Deretter møtte Kronprinsen samarbeidspartnere og lokale næringslivsledere for samtaler og lunsj.

Johan Rockström i samtale med Vemund Vikjord og Lene Elisabeth Hodge etter sitt "State of the World"-innlegg. Foto: Stian Andreassen / SIKT

Studentersamfundet

Mandag ettermiddag startet en mer uformell del av SIKT-konferansen på Studentersamfundet i Trondheim, der Daniel Johansen fra NTNU ga deltakerne en introduksjon til Trøndelag, og Johan Rockstrøm fra Potsdam Institute for Climate Impact Research presenterte det nyeste innen klimaforskning.

Rockstrøm leder et av verdens mest anerkjente forskningsinstitusjoner og ga en presentasjon av jordens tilstand.

SIKT-deltakerne besøkte også Nidarosdomen, og fikk oppleve en korkonsert med Nidaros Domkor, med dirigent Karen Haugom Olsen og Petra Bjørkhaug på orgel.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook