Hopp til hovedinnhold

Prinsesse Ingrid Alexandra på besøk til Forsvaret

Hennes Kongelige Høyhet prinsesse Ingrid Alexandra besøkte i dag Hærens Brigade Nord på Setermoen i Indre Troms. Tirsdag 20. oktober besøkte Prinsessen også Sjøforsvaret med utgangspunkt i Sjøforsvarets hoved- og logistikkbase i Nord-Norge.

25.10.2022

Begge besøkene er Forsvarets gave til Prinsessen i forbindelse med hennes 18-årsdag i januar i år.

Under dagens besøk til Hæren fikk Prinsessen en orientering om Panserbataljonen og Artilleribataljonen. Hun fikk selv prøvekjøre en panservogn. Hos Sanitetsbataljonen deltok Prinsesse Ingrid Alexandra på en øvelse der en soldat var blitt skadet under en eksplosjon og fikk orientering om evakueringskjøretøy. I tillegg spiste hun lunsj sammen med de vernepliktige soldatene.

Prinsessen besøkte Panserbataljonen, Artilleribataljonen og Sanitetsbataljonen i Hæren. Foto: Simen Løvberg Sund, Det kongelige hoff

Øvelser til sjøs

Ved besøket til Sjøforsvaret i forrige uke var Prinsessen blant annet med i Stridsbåt 90 og fikk anledning til selv å føre fartøyet. Prinsessen var om bord KV Barentshav der hun og deltok i en sanitetsøvelse, før hun deltok i en navigasjonsøvelse om bord i KNM Glimt.

Prinsesse Ingrid Alexandra besøker Sjøforsvaret. Foto: Magnus Horne / Forsvaret.

Hos Jegertroppen

I 2021 var Prinsessen også på besøk til Forsvaret. Da besøkte hun både Jegertroppen på Rena og Luftforsvarets base i Bodø.

Besøket til Rena leir i Østerdalen var prinsessens konfirmasjonsgave fra Forsvaret, og hun besøkte soldatene hos Forsvarets spesialkommando, som har sitt øvings- og treningsområde på Rena. Prinsessen fikk blant annet en orientering om Forsvarets spesialstyrker, og fikk også simulere et fallskjermhopp fra et hoppetårn.

Prinsesse Ingrid Alexandra etter et simulert fallskjermhopp fra hoppetårn under et besøk til Jegertroppen på Rena i 2021. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

F-16 med Luftforsvaret

Under Prinsesse Ingrid Alexandras besøk til Luftforsvarets base i Bodø i desember 2021 fikk hun oppleve store deler av Nord-Norge fra baksetet på et av Luftforsvarets F-16 jagerfly. Før flyturen, fikk Prinsessen en orientering om Luftforsvaret og forsvarsgrenens hovedoppdrag.

Prinsessen var invitert til å besøke luftving 132 ved 331-skvadronen i Bodø av Forsvarsjefen.

Prinsessen fikk oppleve fart og g-krefter da hun satt på med Forsvarets F16 under et besøk til Luftforsvaret i Bodø i desember 2021. Foto: Simen Sund / Det kongelige hoff

Bilder for pressen

Det er frigitt bilder til bruk for pressen fra dagens besøk samt besøket til Sjøforsvaret. Det er også et bilde fra hver av besøkene til henholdsvis Luftforsvaret og Jegertroppen.

Bilder for pressen

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook