Hopp til hovedinnhold

Lyttet til ungdommen

Ungdom fra hele landet var denne uken samlet til Framtidsmøte i Oslo, for å diskutere unges psykiske helse. Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon var til stede da ungdommen presenterte sine konklusjoner.

03.11.2022

Det er Kronprinsparets Fond som hadde samlet ungdommene til debatt og workshop i Oslo. Det var ungdommene under fjorårets møte som bestemte at årets tema burde være unges psykiske helse.

Alle fylker er representert, og ungdommene er rekruttert fra ulike videregående skoler og fra Flyt, UngInvest AIB, Catalysts, Sandwich Brothers og Dale Oen Experience, som er prosjektene i Kronprinsparets Fonds portefølje.

Det er viktig at unge mennesker er involvert og kan påvirke det samfunnet som dere er en del av. Da er det viktig at stemmene deres blir hørt. Så jeg er veldig glad for å se at det er flere mennesker her i år enn det var i fjor, og målet er det det skal vokse litt år for år, sa Kronprins Haakon da han talte til ungdommene og de andre fremmøtte på Framtidsmøtet.

Klar tale fra ungdommen. Foto: Katrine Lunke / Kronprinsparets Fond

Framtidsmøtet ble holdt i lokalene til DNBs hovekontor i Bjørvika, der også konsernsjef Kjersti Braathen var til stede. Dette er andre gang Kronprinsparets Fond arrangerer Framtidsmøtet.

– Ungdoms erfaringer og synspunkter er helt avgjørende for å forme samfunnet framover. Vi mener at det er viktig å lytte til ungdommer med ulike interesser, erfaringer og egenskaper, sa Irene Lystrup, daglig leder i Kronprinsparets Fond.

Ungdommene presenterte en rekke ønsker, krav og løsningsforslag som de har diskutert seg frem til over de siste dagene med samarbeid. Listen ble så overrakt til Gunn Marit Helgesen, som er styreleder i kommunenes organisasjon, KS. Hun var imponert over det arbeidet ungdommene hadde lagt ned, og lovet å ta innspillene med seg i møter med kommuner og ordførere rundt i hele landet.

Kronprinsparets Fond jobber med å sette søkelys på ungdom, og fange opp unge mennesker som av ulike årsaker risikerer å bli stående på utsiden av fellesskapet. Fondet bidrar inn mot utvalgte prosjekter med ambisjon om å gi unge nye arenaer å lykkes på. Disse initiativene løfte frem talentene og gnisten hos hver enkelt ungdom gjennom å tilby de tilhørighet og fellesskap.

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook