Hopp til hovedinnhold

75 år med nødhjelp

Kirkens Nødhjelp markerte 75 år med fredsarbeid med en festgudstjeneste i Oslo Domkirke i kveld. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen og Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen var til stede under gudstjenesten. 

09.11.2022

For 75 år siden startet Kirkens Nødhjelp som en liten kirkelig innsamlingsaksjon. I dag jobber den norske bistandsorganisasjonen med akutt hjelp i kriser, langsiktig utviklingsarbeid og påvirkning i over 30 land.

Hvert år når de millioner av mennesker i katastrofesituasjoner, flyktningleirer og sårbare lokalsamfunn. Kirkens Nødhjelp jobber med ulike temaer som blant annet kjønnsbasert vold, klimarettferdighet, fredsbygging og vann, sanitær og hygiene.

Kronprinsparet til stede i Oslo Domkirke sammen med preses Olav Fykse Tveit og generalsekretær i Kirkens Nødhjelp Dagfinn Høybråten. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB

75-årsjubileet ble feiret med festgudstjeneste i Oslo Domkirke i kveld. Det ble holdt preken ved preses Olav Fykse Tveit og Oslo Domkor stod for musikalske innslag. Det gjorde også artist Helene Bøksle med musikere. Under festgudstjenesten var det også urframføring av en jubileumssalme laget av Sindre Skeie. 

Generalsekretær i Kirkens Nødhjelp Dagfinn Høybråten talte under festgudstjenesten - som var åpen for alle. Næringsminister Jan Christian Vestre talte på vegne av regjeringen og takket de ansatte og frivillige i Kirkens Nødhjelp for det viktige arbeidet de gjør.

Dagfinn Høybråten er generalsekretær i Kirkens Nødhjelp og talte under festgudstjenesten. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB.

Det ble tent lys for rettferdig fordeling, i takknemlighet for Kirkens Nødhjelps medarbeidere og partnere, for alle som er på flukt fra krig og konfliktfylte områder, for forsoning, fred og håp.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook