Hopp til hovedinnhold

Hyllet frivillige

Sammen med over 200 frivillige var Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon i går til stede under et arrangement i Holmenkollen for å takke for innsatsen før årets skisesong.

10.11.2022

Hvert år nedlegges det rundt 142 000 årsverk i frivilligheten. Noe som tilsvarer nærmere 78 milliarder kroner i verdi som frivilligheten tilfører samfunnet. I år er det Frivillighetens år der det settes ekstra fokus på den viktige jobben som frivillige gjør, fra morgen til kveld, i hele landet.

I Skiforeningens lokaler i Holmenkollen var over 200 frivillige samlet til en hyggelig aften for å markere at skisesongen står for tur. De neste månedene kommer det til å bli lagt ned tusenvis av timer i løyper, skog og mark for at store og små skal kunne spenne på seg skiene og legge i vei i oppmerkede og preparerte løyper.

Kronprins Haakon møtte frivillige fra Skiforeningen i Holmenkollen. Foto: Simen Sund / Det kongelige hoff
- Også vet jo dere at frivillighet er veldig mye mer enn tall. Dere får oss ut på tur, til fots, på ski, på sykkel, ut i marka. Markatjenesten bidrar stort til bedre folkehelse og dere bygger broer, sosiale nettverk og skaper kontakt mellom folk. Og dere lager skikkelig bra tilbud for barn og unge, for eksempel med verdens største barneskirenn, og dere jobber for bedre inkludering, sa Kronprins Haakon da han møtte de frivillige.

- I 2022, i år, så er det Frivillighetens år, og vi trenger dere alle sammen. Vi trenger alle hoder, hender og hjerter sånn at vi kan fortsette å bruke marka. Så vi kan oppleve magiske øyeblikk her i Holmenkollen og ute i skauen. Takk for den helt nødvendige og store innsatsen som dere legger ned. For alle de grytidlige morgenene som dere har stått opp og for at det alltid er igjen noen som bærer stoler og rydder opp etter at det er ferdig, avsluttet Kronprinsen.

Senere i år inviterer Kronprinsparet frivillige fra hele landet til gjestebud på Skaugum for å markere Frivillighetens år. 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook