Hopp til hovedinnhold

Unge og forskere i samtale om pandemiens konsekvenser

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit var i går til stede på konferansen “Blir alt bra?” om hvilke konsekvenser pandemien har hatt for barn og unge i Norden.

11.11.2022

Unge fra hele Norden, myndighetspersoner og forskere deltok i samtaler om hvordan pandemien har påvirket barn og unges mentale helse, levekår, skole og utdanning.

Norges forskningsråd og NordForsk inviterte til konferansen som fant sted på DOGA i Oslo.

Kronprinsesse Mette-Marit følger siste del av konferansen “Blir det bra?” med Arne Flåøyen i NordForsk, ordfører Marianne Borgen og Gunnlaug Daugstad i Norges forskningsråd. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Kronprinsessen var til stede på siste del av konferansen. Det var innlegg av forsker Anders Bakken ved NOVA – seksjon for ungdomsforskning Oslo Met, barneombud Inga Bejer Engh, Christine Ravn Lund fra Dansk Ungdoms Fællesråd og Merethe Løberg ved Nordens velferdssenter.

Ungdomspanelet fortalte om egne erfaringer underveis og etter pandemien. Foto: Frode Nguyen-Menes / Kite

Ungdomspanelet rundet av konferansen. De delte erfaringer fra en krevende tid, men var også fulle av håp. På spørsmål fra konferansier Iman Meskini om hva hun tenker om at vi kanskje har undervurdert ungdommen og at det går bedre enn forventet, svarte Maja Sjögren (19) i Elevernas riksförbund i Sverige.

– Det er håpefullt. Det er fint at det vi snakket om før i dag også bekreftes av statistikk og forskere, sa Sjögren.

Kronprinsessen snakket også med noen de unge som deltok på scenen under konferansen.

Kronprinsesse Mette-Marit og ordfører Marianne Borgen i samtale med ungdomspanelet - Niko Partanen (17) i Finlands Svenska Skolungdomsförbund, Theodor Gjerding (29) i SIND Ungdom og Maja Sjögren (19) i Elevernas riksförbund. Foto: Frode Nguyen-Menes / Kite

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook