Hopp til hovedinnhold

Gjestebud for å feire frivilligheten

Deres Kongelige Høyheter Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit holdt i kveld gjestebud på Skaugum for 62 frivillige fra hele Norge. De var samlet for å feire frivilligheten og hedre innsatsen til de mange frivillige i landet.

16.11.2022

– Vi har gledet oss i flere måneder til å være sammen med dere, som har kommet reisende fra hele landet hit til Skaugum i dag for å feire frivilligheten. Feire hva den betyr for oss som mennesker, og som samfunn. Kronprinsen og jeg ønsker med dette gjestebudet å feire dere, sa Kronprinsesse Mette-Marit da gjestene ble ønsket velkommen til Skaugum.

Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit ønsker 91 år gamle Berit Oliva Kvalvik velkommen til gjestebud på Skaugum. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

 For mange av dere er ikke helt klar over hvor viktig arbeidet deres er. Hvor viktige dere er. Dere er en del av identiteten, av livspusten, til Norge, sa Kronprins Haakon.

 Tusen takk for alt det viktige dere er og gjør, fortsatte han.

Frivillighetens år

Kronprins Haakon er beskytter for Frivillighetens år 2022. Gjennom hele året har Kongeparet og Kronprinsparet møtt frivillige og markert Frivillighetens år.

Kronprinsparet ønsker velkommen til gjestebud på Skaugum for å feire frivilligheten. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Frivilligheten blir betegnet som Norges største lagarbeid. Det er dette Kronprinsparet ønsket å hedre med årets gjestebud på Skaugum.

Gjestebud for 17. gang

Det er 17. gang Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit inviterer til gjestebud.

Før gjestene gikk til bords, var det et faglig program i Hallen på Skaugum. Generalsekretær Stian Slotterøy Johnsen i Frivillighet Norge holdt en innledning før det ble vist tre filmer fra Frivillighetens digitale museum og innlegg fra tre av gjestene – Sverre Inge Ness i Hommelvik Guts, Mary Høvring fra Kvinner møter Kvinner og Leif Munkelien fra Metalheads against Bullying.

Etter det faglige innholdet inviterte Kronprinsparet gjestene til bords i spisestuen på Skaugum der gjestene kunne forsyne seg fra en buffé. Etter middagen sang vokalisten Beate Slettevoll Lech – kjent under artistnavnet «Beady Belle» – to sanger ved flygelet i Kronprinsesse Märthas salong.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook