Hopp til hovedinnhold

Besøkte Frelsesarmeens slumstasjon

– Det er ikke skambelagt å være i en vanskelig situasjon, sa Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit etter Kronprinsparets besøk hos Frelsesarmeens slumstasjon i Oslo.

07.12.2022

Sammen med en gruppe frivillige fikk Kronprinsparet være med på å klargjøre Frelsesarmeens julehjelp. Dette er matkasser og juleposer som deles ut til husstander over hele landet, til familier og enkeltpersoner som trenger en ekstra utstrakt hånd for å få endene til å møtes.

– Vi vet alle hvor vanskelig det er å spørre noen andre om hjelp. Det er noe av det tøffeste vi kan gjøre i livet. Det krever en enorm stor styrke, og det skal vi ha stor respekt for, sa Kronprinsesse Mette-Marit etter å ha hjulpet til med å pakke juleposene som skal deles ut til barnefamilier i Oslo.

Kronprinsessen og Trevor hadde ansvar for at det havnet sjokolade i alle juleposene som skal ut til barnefamilier i Oslo. Foto: Lise Åserud/NTB

I fjor var det nasjonalt over 13.000 husstander som fikk slik fra Frelsesarmeen. Av disse fikk 800 husstander hjelp fra Slumstasjonen, og allerede så langt i år har det kommet inn 1100 søknader.

Økt pågang

Før besøket til Frelsesarmeen var Kronprinsparet hos Kirkens Bymisjon, i deres lokaler like ved Oslo S. Her fikk de en orientering fra de frivillige organisasjonene Blå Kors, Røde Kors, Redd barna, Fattighuset, Frelsesarmeen og Kirkens Bymisjon om hvordan situasjonen er, med stadig flere som ber om hjelp, og hvilke utfordringer de vil ha i tiden fremover.

Kirkens Bymisjon, Frelsesarmeen, Redd Barna, Fattighuset, Røde Kors og Blå Kors orienterte om sin hverdag inn mot jul og hvilke utfordringer de møter. Foto: Lise Åserud/NTB

De var tydelige på at det de siste månedene har vært en stadig økning i personer som ber om hjelp, og at det er utfordrende for organisasjonene å ha nok resurser til å hjelpe alle som ber om det. Samtidig forteller de at de opplever en økt vilje blant folk til å ønske å bidra og å hjelpe med det de kan.

Alle som strekker ut en hånd for å få hjelp skal bli møtt av frivillige som møter dem med varme, medmenneskelighet og verdighet. Enten man trenger mat, varme klær eller noen å snakke med.

 En stor takk til alle frivillige, både de vi har fått møte i dag og de som finnes rundt i hele landet, som alle sammen bidrar på sin måte for å gjøre en vanskelig tid litt bedre for noen andre, sa Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon etter å ha pakket juleposer sammen med 89 år gamle Gudrun, som har vært frivillig i Frelsesarmeen i over 20 år.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook