Hopp til hovedinnhold

Julebesøk til Ahus

Hennes Majestet Dronningen besøkte i dag barne- og ungdomsklinikken ved Akershus universitetssykehus. Der var hun blant annet med på juleverksted sammen med barn og unge som tilbringer førjulstiden på sykehuset. 

19.12.2022

Noen barn og unge må tilbringe julen på sykehus. På barne- og ungdomsklinikken ved Akershus Universitetssykehus (Ahus) jobber de ansatte med å skape en så god opplevelse som mulig for barn, ungdom og deres omsorgspersoner som må tilbringe høytiden der.

Da Dronning Sonja ankom barne- og ungdomsklinikken ble hun møtt av nisseluekledde barn og fem år gamle Milla som overrakte blomster til Dronningen. Videre ønsket administrende direktør Øystein Mæland, klinikkdirektør Kirsten Haugland og avdelingsleder for barn og ungdom Ingunn T. Thoresen velkommen til julebesøket. 

Ved ankomst overrakte fem år gamle Milla Skogli Holstad og barnesykepleier Linn Tandberg blomster til Dronningen. Foto: Beate Dahle Oma / NTB

Barne- og ungdomsklinikken på Ahus ivaretar somatisk syke barn og ungdommer som trenger vurdering og innleggelse på sykehus. Avdelingen har mellom 3500 og 4000 innleggelser hvert år og behandler barn og unge innen alle diagnoser og fag.

Under besøket fikk Dronningen en orientering av administrende direktør og avdelingsledelsen om behandlingstilbudet ved klinikken, etterfulgt av en omvisning i klinikkens sengeområde, barneovervåkningen og barnemottaket. Under omvisningen møtte hun flere av barna som er innlagt på sykehuset nå før jul.

Dronningen fikk en omvisning i sykehusets barne- og ungdomsklinikk. Foto: Beate Dahle Oma / NTB

Dronningen fikk også et innblikk i aktivitetestilbudet for barn, unge og deres familier. Sykehuset arrangerer blant annet musikkstund og juleverksted for de som er innlagt. Under Dronningens julebesøk var det i vestibylen duket for musikkstund i regi av musikkterapeuter tilknyttet sykehuset. Barn fra de ulike sengepostene og poliklinikken deltok i samlingsstunden. Også sykehusklovnene som sprer glede og moro rundt på sykeshus i landet var til stede.

I rommet for lek og aktivitet var det juleverksted og Dronningen tok del i aktivitetene. På juleverkstedet lagde de blant annet pynt og julekort som ble hengt på juletreet i avdelingen. 

Dronningen fikk delta i juleverkstedet ved barne- og ungdomsklinikken. Foto: Beate Dahle Oma / NTB

Ahus

Akershus universitetssykehus er et lokal- og områdesykhus for rundt 594 000 innbyggere på Østlandet. Sykehuset har 12 000 ansatte med ansvar for innbyggerne i Follo, Romerike og Kongsvingerregionen. I tillegg er de tre nordligste bydelene i Oslo - Alna, Grorud og Stovner en del av sykehusområdet.

Ahus har pasienttilbud innen somatikk, psykisk helsevern og rusbehandling og virksomheten foregår på Nordbyhagen i Lørenskog, Nordre Follo, Kongsvinger, Gardermoen og ved ulike behandlingssteder for psykisk helsevern og rusbehandling. 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook