Hopp til hovedinnhold

Juleverksted på Blå Kors barnas stasjon

Kronprinsparet fikk være med på juleverksted da de besøkte Blå Kors barnas stasjon på Alna i Oslo tre dager før julaften.

22.12.2022

Besøket er en oppfølging av møtet Kronprinsparet hadde med frivillige organisasjoner i begynnelsen i desember der de fikk en orientering om situasjonen frem mot jul

– Vi hadde et veldig hyggelig besøk på Barnas stasjon der vi har fått møte så mange fine, varme og åpne mennesker. I tillegg til å få kose oss sammen med barna og foreldrene på juleverksted har vi fått høre om den gode møteplassen Barnas stasjon er, sa Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit etter besøket.

Kronprinsesse Mette-Marit under julebesøk hos Barnas stasjon på Alna. Foto: Thomas Bjørnflaten/Blå Kors

Rundt 20 barn og foreldre hadde samlet seg hos Blå Kors for en hyggelig førjulssamling der pepperkaker, gløgg og julekuledekorasjon sto på menyen.

- Tilbudet skal knytte sammen voksne og barn som har en sammensatt og krevende hverdag, og erfaringen vår viser at alt blir bedre når man kan snakke og diskutere problemene familiene har. Her jobber vi med å lære, låse opp og frigjøre, forteller Kristian Rem som er virksomhetsleder på Barnas stasjon på Alna. 

Å bli sett

Mercy Nowa Kollie har vært bruker av senteret det siste året. Hun og familien benyttet Blå Kors barnas stasjon på Alna for første gang våren 2020, og hun kunne fortelle kronprinsparet om all den verdifulle hjelpen de har fått.

- Jeg fortale Mette-Marit om hva dette stedet betyr for vår familie. Her ble vi sett og hørt allerede på det første besøket, og hjelpen vi har mottatt er uvurderlig.

Kronprins Haakon fikk høre om tilbudet på Barnas stasjon. Foto: Thomas Bjørnflaten/Blå Kors

Med seg hjem fra Barnas stasjon hadde Kronprinsparet både egenproduserte julekuler og julekort.

- En stor takk til Blå Kors, og alle ansatte og frivillige, for den viktige jobben de gjør, både nå inn mot julen, men også hver eneste dag, året rundt, i hele Norge, var beskjeden fra Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon. 

Blå Kors barnas stasjon

Barnas helse, utvikling og velferd står i sentrum. I Oslo er barnefattigdommen stor. Barnas Stasjon kan bidra med alt fra de store til de små tingene – fra ferietilbud, hjelp til aktiviteter og en liten bursdagsgave når det trengs.

Barnas Stasjon eies og drives av Blå Kors. Tilbudet er gratis og finansieres gjennom Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet, kommune eller bydel og gaver fra privatpersoner og næringsliv. Kronprinsparet var i 2017 med på åpningen av Barnas stasjon i Oslo, men finnes også i flere andre norske byer.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook