Hopp til hovedinnhold

Besøkte barn som tilbringer julen på sykehus

Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen, Kronprinsessen og Prinsesse Ingrid Alexandra besøkte Barne- og ungdomsklinikken på Rikshospitalet julaften formiddag.

24.12.2022

I sykehusets foajé ble de møtt av vakker julesang fra Aspirantkoret til Det Norske Jentekor. Deretter ledsaget klinikkleder Ellen Ruud og spesialrådgiver Morten Syvertsen rundt i avdelingene.

Nyfødtintensiv avdeling var første stopp for Kronprinsfamilien der de hilste på en famille inne på et av pasientrommene. Deretter fortsatte følget til barnekreftavdelingen. Siste post var et besøk til barnemedisinsk sengepost hvor de også der møtte en familie inne på en av pasientrommene. De snakket også med de ansatte som er på jobb i julen.

Kronprinsesse Mette-Marit, Prinsesse Ingrid Alexandra og Kronprins Haakon besøker Rikshospitalet julaften. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Kronprins Haakon, Kronprinsesse Mette-Marit og Prinsesse Ingrid Alexandra hadde med julekurver til pasienter og ansatte som inneholdt hjemmebakst og julegodteri fra Slottets kjøkken.

– Det blir en litt annerledes jul her på sykehuset. Vi fikk lov å komme rundt, og ikke minst få takke personalet for den viktige jobben de gjør, ikke bare på julaften, men også resten av året, sa Kronprinsesse Mette-Marit til fremmøtt presse etter besøket. Kronprins Haakon avsluttet med å ønske alle en god jul.

Om avdelingene

Nyfødtintensiv avdeling på Rikshospitalet har totalt 20 sengeplasser. Ved om lag 60 prosent av sengene på Rikshospitalet gis det intensivbehandling. Barna i de øvrige sengene er mer stabile og der er fokus vekst og stabilitet frem til utskriving. Totalt har avdelingen omkring 1500 innleggelser årlig.

Kronprinsparet sammen med klinikkleder Ellen Ruud. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Barneavdeling for kreft- og blodsykdommer ved Barne- og ungdomsklinikken på Oslo universitetssykehus behandler barn og ungdom med kreft og blodsykdommer i aldersgruppen 0 til 18 år.

Barnemedisinsk sengepost arbeider hovedsakelig med barn som har hjerte-, lunge-, lever- og nyresykdommer og har lands- og regionalfunksjon innen flere områder, blant annet utredning og oppfølging av transplanterte innen nevnte fagområder.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook