Hopp til hovedinnhold

Åpnet Innovasjon Norges nye hovedkontor

Det ble laget en kobling mellom «lokale ideer» og «globale muligheter» Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon åpnet Innovasjon Norges nye hovedkontor.

10.01.2023

Næringsminister Jan Christan Vestre og administrerende direktør Håkon Haugli overvar, sammen med de ansatte ved INs hovedkontor, den offisielle åpningen. Til stede var også fylkesrådsleder i Viken, Siv Henriette Jacobsen, og leder for Forskningsrådet Mari Sundli Tveit.

Innovasjon Norge har i oppdrag å bidra til nyskaping i næringslivet, utvikle distriktene i Norge og hjelpe til med utviklingen av konkurransedyktige norske bedrifter. De hjelper også norsk næringsliv i utlandet, samtidig som de profilerer Norge som reisemål for turister. 

Kronprinsen klippet ikke snor, men "knyttet" kontakt for å markere åpningen. Foto: Simen Sund / Det kongelige hoff

På plass

Bare et steinkast fra fjorden, rett ved det gamle havnelageret i hovedstaden, flytter Innovasjon Norge inn på Grev Wedels plass.

– Det er en milepæl at vi har byttet kontor fra Akersgata, i gamle Industribankens lokaler, til Grev Wedels plass. Dette er lokaler som matcher vårt oppdrag bedre, er mer tilgjengelig og mer tilrettelagt for kundemøter med norsk næringsliv. Vi gleder oss til å bruke disse nye lokalene til å skape flere gode gründere, flere vekstkraftige bedrifter og nye vekst- og eksportnæringer, sa administrerende direktør i Innovasjon Norge, Håkon Haugli. 

Bærekraft

Bærekraft, gjenbruk og miljøtiltak har vært i fokus når Innovasjon Norge har klargjort sine nye lokaler. Gamle møbler har blitt trukket om og ting som glass, vaskeservanter og toaletter har blitt brukt som materialer i rehabiliteringen av bygget.

Nærings- og fiskeridepartementet er hovedeier med 51 prosent, og fylkeskommunene eier 49 prosent. Innovasjon Norge forvalter i tillegg midler fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet, Landbruks- og matdepartementet, Utenriksdepartementet og fylkesmennene.

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook