Hopp til hovedinnhold

Besøkte Veidekke på Ulven

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon besøkte i dag Veidekke og Ulvenprosjektet i Oslo. Der møtte han ansatte i bygg- og anleggsbransjen og fikk høre mer om fremtidens boligbygging.

30.01.2023

Det er forventet en sterk befolkningsvekst i Oslo i årene som kommer. På Ulven er en helt ny bydel under utvikling. Her vil det komme cirka 2000 boliger og 4500 arbeidsplasser. De første beboerne har allerede begynt å flytte inn. 

Under besøket til Veidekke og Ulvenprosjektet fikk kronprinsen en omvisning og orientering om de ulike fasene i byggeprosjektene Ulvenparken og Ulvenkroken, samt Veidekkes nye hovedkontor som også bygges her. Det nye hovedkontoret skal være et foregangsbygg hvor selskapet viser hva de kan få til innenfor sine uttalte klimamål for 2030. 

Kronprinsen vises rundt av ansatte som jobber med prosjektene på Ulven. Foto: Sara Svanemyr, Det kongelige hoff

Konsernsjef i Veidekke Jimmy Bengtsson og konserndirektør Lars Erik Lund orienterte om selskapet, og konsernsjef i OBOS Daniel K. Siraj fortalte om hvordan Veidekke og OBOS arbeider sammen. Kronprinsen fikk høre mer om hvordan de ser for seg fremtidens byutvikling, med fokus på klimavennlige løsninger og bærekraftig boligutbygging. 

Ulvenparken er et av de første i en rekke boligprosjekter OBOS har igangsatt eller planlegger på Ulven i Oslo. Prosjektet ble vunnet av Veidekke i en innovasjonskonkurranse i 2016, der formålet var å redusere byggekostnadene for å tilby beboere rimeligere boliger uten å gå på kompromiss med bo- og boligkvalitet.

Ved Ulvenkroken - det siste igangsatte boligprosjektet, fikk Kronprinsen høre mer om arbeidet med planlegging av byggeprosjekter. Her fikk han også anledning til å klatre 50 meter til topps i en av av tårnkranene som benyttes i prosjektet. Produksjonen er i full gang og leilighetene skal være klare i 2024. Fra tårnkranen fikk Kronprinsen også se mer av planene for byutviklingen i bydelen. Hovinbyen er et av Europas største byutviklingsområder, og beliggenheten mellom sentrumsområdene og Groruddalen gjør området til en naturlig utvidelse av indre by. 

Kronprinsen fikk klatre nesten 50 meter over bakken i en av tårnkranene som benyttes i Ulvenprosjektet. I tårnkrana møtte han kranfører Antonio Josè Martins Teixeira. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Tilbake på anleggskontoret til Veidekke fikk Kronprinsen høre om ulike temaer knyttet til entreprenørvirksomhet - blant annet fikk han orienteringer om de største utfordringene i årene som kommer, ledelse og motivasjon, og seriøsitet, inkludering og mangfold i bransjen. 

Veidekke ble etablert i Østfold i 1936 og er i dag en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdragg, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Veidekke har rundt 8000 sysselsatte i Norge, Sverige og Danmark.

OBOS er nå en av Nordens største boligbyggere med over 550 000 medlemmer i Norge og Sverige. Ved inngangen til 2023 hadde de over 7 700 boliger under produksjon. 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook