Hopp til hovedinnhold

Holdt mottakelse for Natos utenriksministre

Deres Majesteter Kongen og Dronningen holdt i ettermiddag mottakelse for Natos utenriksministre på Slottet. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var også til stede. 

31.05.2023

Norge er denne uken vertskap for et utformelt utenriksministermøte i Nato. Møtet finner sted på rådhuset i Oslo 31. mai og 1. juni, og gir anledning til å diskutere den alvorlige sikkerhetssituasjonen i Europa - inkludert Russlands krig mot Ukraina. 

I speilsalen på Slottet ble utenriksministrene tatt imot av Kong Harald, Dronning Sonja og Kronprins Haakon. Islands utenriksminister Thórdís Kolbrún Reykfjörd Gylfadóttir fra Island var blant de som var til stede under mottakelsen onsdag ettermiddag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Det nordatlantiske råd er Natos øverste politiske organ. Vanligvis er det medlemslandenes Nato-ambassadører som møtes i Natos hovedkvarter i Brussel, men møtene kan også skje ved at regjeringssjefer, utenriksministre eller forsvarsministre møtes.

Inntil i fjor var det to årlige utenriksministermøter i Nato. Det ble nylig bestemt at Natos utenriksministre i tillegg skal ha et uformelt årlig møte, som gir anledning til åpne og frie diskusjoner om de viktigste sakene på Natos dagsorden. Møtet i Oslo er et slikt møte. 

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg leder det uformelle utenriksministermøtet. Tirsdag mottok Kongen Natos generalsekretær Jens Stoltenberg i audiens på Slottet. Dronningen og Kronprinsen var også til stede. Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook