Hopp til hovedinnhold

Kronprinsessen og Prinsesse Astrid på musikkfestival

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen og Prinsesse Astrid, fru Ferner var til stede ved åpningen av Dissimilisfestivalen på Rådhusplassen i Oslo.

04.06.2023

Oslos ordfører Marianne Borgen foretok den offisielle åpningen av festivalen. Over 300 Dissimilisartister fra hele landet entrer scenen denne helgen, og byr på musikalske opplevelser, masse trøkk, rørende øyeblikk og et helt unikt mangfold. 

- Vi satt stor pris på at Kronprinsessen og Dissimilis Norges høyeste beskytter Prinsesse Astrid, fru Ferner, tok seg tid til å være til stede ved åpningen, sier generalsekretær Benjamin Zahl Bergem.  

Dissimilisfestivalen ble arrangert for første gang i 1991, er med dette en av Oslo eldste festivaler - og den eneste av sitt slag.

Flott opptreden fra dansegruppa X-ray. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen / Det kongelige hoff

Musikkfest

Festivalen har siden 2018 vært en del av Musikkfest Oslo, og byr på musikk og underholdning i alle sjangre. ‍Gratis, og åpent for alle! Målet er å bidra til positiv synliggjøring, inkludering og et større kunstnerisk mangfold. Årets festival er den 31, noe ordfører Borgen la vekt på sin åpningstale.

Dette gjelder i særdeleshet også festivalen, som arrangeres for 31. gang, og likefullt byr på nye innslag, nyheter på festivalområdet og et spennende festivalprogram. 

Det var herlig festivalstemning på Rådhusplassen i Oslo. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen / Det kongelige hoff

Dissimilis 

Dissimilis arbeider for at mennesker med utviklingshemming og andre funksjonsnedsettelser skal ha en plass i det kulturelle samfunnet som likestilte utøvere og mennesker. Med dette vil vi bidra til et rikere menneskesyn og et mer åpent og tolerant samfunn. Dissimilis gir et unikt tilrettelagt kulturtilbud, som utover deltakelse og opplæring i kreative aktiviteter, fremmer sosial tilhørighet, verdighet og livskvalitet.

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook