Hopp til hovedinnhold

Kronprinsparet på vennskapskamp

Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen var til stede på kveldens kamp mellom Norge og Jordan på Ullevaal Stadion. Før kampen deltok Kronprins Haakon i en samtale om utvikling av jente- og kvinnefotball i Midtøsten.

07.09.2023

Det norske herrelandslaget i fotball gikk offensivt ut fra start og vant til slutt kampen 6–0 etter scoringer av Antonio Nusa, Kristoffer Vassbakk Ajer, Jørgen Strand Larsen, Fredrik Bjørkan, Bård Finne og Hugo Vetlesen.

Norges Antonio Nusa scorer kampens første mål etter elleve minutter. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

12. september møter Norge Georgia i EM-kvalifiseringskamp på Ullevaal.

Kronprinsparet fulgte kampen sammen med generalsekretær Samar Nassar i det jordanske fotballforbundet, Prins Ali bin Al Hussein og fotballpresident Lise Klaveness. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Jente- og kvinnefotball i Midtøsten

I forkant av kampen inviterte fotballpresident Lise Klaveness til en rundebordssamtale om utvikling av jente- og kvinnefotball i Midtøsten.

Kronprinsen deltok i møtet sammen med blant andre Jordans fotballpresident, Hans Kongelige Høyhet Prins Ali, representanter fra Norges fotballforbund (NFF), generalsekretær Samar Nassar i det jordanske fotballforbundet, statssekretær Andreas Kravik i Utenriksdepartementet, idrettspresident Zaineb Al-Samarai og begge lands ambassadører.

Norge og NFF har et langt og nært samarbeid med Jordan og det jordanske fotballforbundet som innehar en lederrolle innen utvikling av breddefotball for jenter i regionen. Fotball er den idretten i verden som flest deltar i. Å gi gutter og jenter like muligheter til å delta i sport og fotball er et bidrag til et mer likestilt samfunn.

Kronprins Haakon deltar på et møte på Ullevaal Stadion sammen med blant andre fotballpresident Lise Klaveness og Prins Ali av Jordan hvor jentefotball i Midøsten er tema. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Fotballpresident Lise Klaveness innleder om arbeidet med å gi jenter og kvinner like muligheter til å delta i fotball. NFF er i dag involvert i til sammen 15 prosjekter internasjonalt der alle tar utgangspunkt i FNs bærekraftsmål som handler om likestilling mellom kjønnene (Mål 5). Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Likestilling gjennom fotball var et viktig tema under statsbesøket til Jordan i 2020. Kongeparet besøkte en jenteskole utenfor Ammam hvor norske og jordanske fotballkvinner deltok i en vennskapskamp. På denne skolen ble fotball brukt som et middel til integrasjon ved at syriske og jordanske barn spilte og lekte sammen – og det var samtidig et middel i arbeidet med likestilling. Med støtte fra Utenriksdepartementet har NFF bygget 18 baner og gitt trenerutdanning til 200 personer bare i Jordan.

I audiens

Kong Harald tok imot Prins Ali bin Al Hussein i audiens på Slottet tidligere på dagen. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook