Hopp til hovedinnhold

Prins Sverre Magnus på besøk til Forsvaret

Prins Sverre Magnus besøkte i april Setermoen og Hærens Brigade Nord. Besøket var Forsvarets gave til Prinsen i forbindelse med hans 18-årsdag i desember i fjor. 

11.05.2024

Under besøket til Setermoen fikk Prinsen en introduksjon til Forsvaret og Brigade Nords avdelinger ved leiren i Indre Troms. Soldater fra Panserbataljonen, Artilleribataljonen og Etterretningsbataljonen demonstrerte, viste rundt og delte erfaringer.

Forsvarssjef Eirik Johan Kristoffersen og sjef Hæren generalmajor Lars S. Lervik ledsaget Prinsen gjennom dagen. 

Prins Sverre Magnus møtte og snakket med mange av de vernepliktige soldatene under besøket til Setermoen leir. Foto: Sara Svanemyr, Det kongelige hoff

Under besøket deltok Prinsen i mange ulike aktiviteter. Hos Panserbataljonen fikk han blant annet høre om og se ulike panservogners funksjoner og systemer. Prinsen fikk selv være med og kjøre en panservogn. I tillegg spiste han lunsj sammen med vernepliktige soldater som er stasjonert på Setermoen. 

Setermoen er en militærleir med lang historie. Her har Forsvaret utdannet soldater helt siden 1898, og i dag holder flere avdelinger i Brigade Nord til i leiren. I tillegg til Artilleribataljonen, Panserbataljonen og Sanitetsbataljonen har Etterretningsbataljonen sitt hovedkvarter her, og leiren har en operasjonsstøtteavdeling med rundt 60 ansatte.

Prinsen kjørte blant annet på sekshjuling under besøket til Brigade Nords avdelinger. Foto: Sara Svanemyr, Det kongelige hoff

Under besøket til Etterretningsbataljonen fikk Prinsen også blant annet orientering om bruk av droner, og opplæring og mulighet til å fly drone selv. Dagen ble rundet av med feltmiddag ute i øvingsområdet – tilberedt av Prinsen og de vernepliktige soldatene i fellesskap.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook