Hopp til hovedinnhold

Åpnet Kulturdagene ved Blakstad sykehus

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit åpnet Kulturdagene ved Blakstad sykehus i Asker. Kulturarrangementet har blitt arrangert årlig i over 30 år. 

28.05.2024

Formålet med arrangementet er å skape gode og meningsfulle opplevelser for pasientene ved sykehuset - mange med en hverdag som ellers er preget av sykdom. 

Kronprinssen ble ønsket velkommen av det offisielle følget bestående av statsforvalter Valgerd Svarstad Haugland, ordfører i Asker Lene Conradi og leder for enhet vest i Oslo politidistrikt Gry Lene Sem. 

Kronprinsesse Mette-Marit og sykehusdirektør Marit Opsahl under åpningsarrangementet. Foto: Sara Svanemyr, Det kongelige hoff
Brukerrepresentant Gudrun B. Breistøl overrakte blomster til Kronprinsessen da hun ankom Blakstad. Sykehussjef Marit Opsahl ønsket velkommen til Kulturdagene 2024 før Kronprinsessen foretok den offisielle åpningen. 

– Et pusterom

 Kulturdagene her på Blakstad er en årlig begivenhet som jeg vet mange ser fram til. De gir et pusterom, og er en fin anledning til å feire det kunsten og kulturen betyr for oss, i livene våre. For hva skulle vi gjort uten musikken, filmene, bildene, diktene. Vi trenger næring til de rommene i oss som søker et annet språk enn det vi bruker til daglig. Ord, bilder, uttrykk, som møter oss et annet sted. Som åpner opp, skyver oss litt ut av vår vante bane. Som møter oss med humor og gjenkjennelse, med en myk hånd over kinnet – eller som en knyttneve i magen. Noe som rører og berører, noe viktig, noe som gjelder oss.  Det er kunstens og kulturens kraft, sa Kronprinsessen og erklærte Kulturdagene 2024 for åpnet. 

Under åpningsarrangementet var det blant annet musikalsk innslag ved artisten Espen Lind. Cabaret for Øyeblikket, en gruppe med tidligere og nåværende pasienter ved Blakstad sykehus, fremførte dikt og musikalske innslag. 

Barn fra Espira barnehage hadde møtt opp med flagg og var til stede under arrangementet på Blakstad i Asker. Foto: Sara Svanemyr, Det kongelige hoff

Markerer 120 år

Sykehuset på Blakstad tilbyr pasientbehandling innen psykisk helse og rus for personer bosatt i hele Vestre Vikens sykehusområde. I 2025 flyttes virksomheten fra Blakstad inn i nytt sykehus i Drammen. Årets Kulturdager blir derfor det siste arrangert på området i Asker. I 2024 er det samtidig 120 år siden sykehuset offisielt åpnet sine dører for første gang.

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook