Hopp til hovedinnhold

Vennskapskamp på Skaugum stadion

Etter en jevn og spennende kamp måtte Team Skaugum til slutt seg slått av Røa Unified Kids under årets vennskapskamp i løkkefotball på Skaugum i går kveld. 

29.05.2024

For niende gang inviterte Kronprinsfamilien til vennskapskamp i løkkefotball på Skaugum. Team Skaugum stilte med forsterkninger når de møtte Røa Unified til kamp. 

Vennskapskampen på Skaugum stadion er et samarbeid mellom Kronprinsfamilien og Norges fotballforbund. Kampen har fokus på idrettsglede og inkludering i fotballen. 

Til kampen på Skaugum stilte Røa Unified med det nyopprettede laget Unified Kids, med spillere i alderen 6-14 år. Tilbudet for barn ble etablert i Røa IL for et år siden, etter at det ble satt igang et prosjekt med å få integrert barn med funksjonsnedsettelser. 

Prins Sverre Magnus under kampen på Skaugum Stadion. Foto: Javad Parsa / NTB

Med seg på Team Skaugum hadde Deres Kongelige Høyheter Kronprinsparet og Prins Sverre Magnus med seg Oscar Bobb (Manchester City, herrelandslaget), Antonio Nusa (Club Brugge, herrelandslaget), Christina Wathne (landslaget for kortvokste), fotballpresident Lise Klaveness og Jan Åge Fjørtoft. Årets trener for Team Skaugum var Kronprinsesse Mette-Marit. 

Arne Scheie kommenterte kampen og Kåre Fjørtoft var dommer.

Kampens første mål gikk til Unified Kids. Etter to intense omganger og en målrik kamp var det til slutt bortelaget som tok seieren. 

Det er niende gang det arrangeres vennskapskamp i løkkefotball på Skaugum. Foto: Javad Parsa / NTB

Røa Unified

Røa Unified er et tilbud om tilrettelagt fotball for mennesker med en form for funksjonsnedsettelse, og er en del av Røa IL. Idrettsglede og mestring er i fokus hos fotballaget med spillere fra Osloregionen. Røa Unified ble etablert i 1994, og feirer i år 30-års jubileum.

Laget har blant annet representert Norge i Paraolympics og det spiller i Stjerneserien (NFF Oslo/Akershus sitt serietilbud for spillere med funksjonsnedsettelser). De deltar både på Norway Cup og Landsturneringen. Tilbudet rettet mot barn ble opprettet for et år siden, etter at det ble igangsatt et prosjekt med å få integrert barn med funksjonsnedsettelser. Prosjektleder er Nina Eskedal. 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook