På konferanse om KI og helsedata
Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var til stede ved åpningen av Livsvitenskapskonferansen 2025 på Meet Ullevaal i dag.
Konferansen samler over 500 ledende aktører innen helse, livsvitenskap og kunstig intelligens for å finne løsningene som gjør at Norge kan få mer igjen for de store investeringene i helseforskning.
Oslos byrådsleder Eirik Lae Solberg åpnet konferansen, og rektor Svein Stølen ved Universitetet i Oslo ønsket velkommen:
– For å lykkes må vi samarbeide – ikke bare innenfor vitenskapen og på tvers av disipliner, men også på tvers av sektorer, sa universitetsrektoren og viste til at dette var motivasjonen for opprettelsen av Oslo Science City.
Kronprins Haakon i samtale med blant andre Christine Wergeland Sørbye i Oslo Science City og Cathrine Thomassen i GE Healthcare om perspektiver på livsvitenskapsforskning og helserettet næringsliv. Foto: Javad Parsa / NTB
Universitetet i Oslo arrangerer Livsvitenskapkonferansen sammen med Oslo Science City – Norges første innovasjonsdistrikt. Innovasjonsdistriktet er geografisk avgrenset av Majorstuen i sør og Rikshospitalet i nord, og inkluderer Campus Radiumhospitalet og Handelshøyskolen BI. Til sammen er 300 oppstartsbedrifter, 8000 forskere og 40 000 studenter tilknyttet Oslo Science City.
– Vi skaper et velfungerende økosystem for forskning og innovasjon hvor akademia, offentlig sektor, privat sektor, investorer, talenter, politikk og styring går sammen. Jobber sammen. Løser utfordringer sammen. Skaper verdi sammen, understreket Svein Stølen.
Konferansen går over to dager og har tre hovedtemaer: Hvordan helsedata skal bli mer tilgjengelige, forskning på helsedata og kunstig intelligens, og hvordan Norge og Oslo – og Oslo Science City – skal bli attraktivt for investorer og næringsliv innen livsvitenskap.
Professor Ole Andreassen utvikler et KI-verktøy som kan avdekke demens tidligere og presenterte dette på Livsvitenskapskonferansen 2025. Foto: Kleppa Media
Aktuelle saker

Industribygda Glomfjord
Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten besøkte denne uken Statkraft og deres kraftverk i Glomfjord.

Orientering om kunstig intelligens og valgpåvirkning
Kronprinsregenten fikk orientering om kunstig intelligens (KI) og hvordan teknologien kan påvirke valgprosesser. Niels Schia og Bente Kalsnes, medlemmer av regjeringens ekspertgruppe, presenterte hovedfunnene fra rapporten om KI og valgpåvirkning.