Hopp til hovedinnhold

H.M. Kongen på barneskole

H.M. Kongen besøkte Vatne barneskole i Haram kommune mandag. Barna i fjerde klasse hadde invitert Kongen etter å ha hørt Hans Majestet omtale undervisningsopplegget "steg-for-steg" i sin nyttårstale.
08.05.2007

Kongen fikk en presentasjon av ”steg-for steg”-programmet som har vært i bruk i fjerde klasse ved skolen siden høsten 2006. I tillegg framførte fjerdeklassingene både skuespill og sang for Kongen, om hvor viktig det er å være snill mot hverandre og ikke mobbe.

"Steg-for-steg"

"Steg-for-steg" er et undervisningsopplegg for å øke barns sosiale kompetanse, der ett av målene er å lære barn hvordan man oppfører seg overfor andre barn. Det fungerer som et redskap for å sette følelser på dagsordenen, dempe aggresjon og trene på å løse problemer som kan oppstå når mennesker er sammen.

Nyttårstalen

H.M. Kongen nevnte "Steg-for-steg" i sin nyttårstale. Dette var foranledningen for at 4. klasse inviterte Kongen på besøk:

Steg for steg” heter et undervisningsopplegg som allerede er i bruk ved flere barnehager og grunnskoler i landet. Ett av målene er å lære barn hvordan man oppfører seg overfor andre barn. Jeg er imponert over det arbeidet som legges ned rundt omkring på våre skoler når det gjelder å skape gode holdninger. Men hovedansvaret for barns oppdragelse ligger hos foreldrene. Inntrykkene barna sitter igjen med, både fra hjem og skole, former den karakter som ikke står i noe vitnemål, men som handler om grensesetting og omtanke for andre."

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook