Hopp til hovedinnhold

Utnevnelser til St. Olavs Orden

H.M. Kongen har utnevnt trompetist Ole Edvard Antonsen til Kommandør og professor Torleiv Høien til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.
22.08.2007

Torleiv Høien

H.M. Kongen har utnevnt Professor, dr. philos, og fil.dr Torleiv Høien til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for hans innsats innenfor fagområdet dysleksi.

Ordensrådet har i sin vurdering lagt betydelig vekt på at som forsker har maktet å sette søkelyset for alvor på dysleksiproblematikken og at han har frontet dysleksiforskningen både nasjonalt og internasjonalt.

Videre er vektlagt hans innsats ved etableringen av Senter for leseforskning ved Universitetet i Stavanger hvor forskning på høyt nivå er kombinert med undervisning og formidling.

Dekorasjonen vil bli overrakt ved et arrangement i Arne Retterdahls hus, Universitetet i Stavanger, fredag 24. august 2007 kl 13:00. Overrekelsen vil bli foretatt av Fylkesmannen i Rogaland, Tora Aasland.

Ole Edvard Antonsen

H.M. Kongen har utnevnt trompetist Ole Edvard Antonsen til Kommandør av Den Kongelige Norske St .Olavs Orden for hans innsats for norsk og internasjonalt musikkliv.

Ordensrådet har i sin vurdering lagt særlig vekt på han innsats som utøvende musiker og dirigent både nasjonalt og internasjonalt. Han er aktiv innen et bredt spekter av sjangere og spiller musikk innen klassisk musikk, kammermusikk, barokk, jazz og mer poprettet musikk. Videre er det lagt vekt på hans store betydning og drivkraft i musikkorpsbevegelsen.

Dekorasjonen vil bli overrakt ved et arrangement i Fanehallen, Akershus festning i Oslo, 24. august 2007 kl 17:00 av Kansellisjef Egil Vindorum assistert av kansellist Thomas Gram.

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook