Hopp til hovedinnhold

Dronning Sonjas skolepris 2007

Dronning Sonjas skolepris går i år til Apeltun skole i Bergen. Skolen legger systematisk til rette for at alle elever skal oppleve å lykkes med noe. Gjennom alt fra utformingen av skolebygg og utearealer til leseveiledning for både elever og foresatte, viser skolen at den er tilrettelagt for absolutt alle.

12.10.2007

Dronning Sonjas skolepris tildeles en skole som har utmerket seg i arbeidet med likeverd og inkludering, for at alle skal føle at de hører hjemme og er med i et fellesskap. Juryen sier i sin begrunnelse at Apeltun skole peker seg ut på grunn av deres pedagogiske helhetstenkning, med fokus på ivaretakelse av hvert enkelt barns utviklings- og læringsbehov.

De ansatte gis faglige utviklingsmuligheter, blant annet innen filosofi og kultur. Skolen har et daglig skolemåltid, der alle ansatte på skolen spiser sammen med barna, også vaktmester og sekretær.

Skolen legger også stor vekt på fysisk aktivitet, og alle trinnene har uteskole en dag i uken. Her inkluderer skolen både fag som natur og miljø, kost og ernæring, matematikk og kroppsøving, samt grunnleggende ferdigheter som skriving og lesing. Utemiljøet er tilrettelagt for alle, uansett forutsetninger.

Leseopplæringen står sentralt, og barna leser bøker som er individuelt tilpasset den enkelte. På de laveste trinnene får også foreldre opplæring i veiledet lesning, slik at de kan hjelpe barna med lesning hjemme. Alle barna har lesing som hjemmearbeid hver dag.

I tillegg til Apeltun, var flere andre gode kandidater med i den avsluttende juryvurderingen; Kjølberg skole i Fredrikstad, Bjørnholt skole i Oslo, Steinkjer skole og Kastellet skole i Oslo. Juryen samlet seg til slutt om Apeltun skole i Bergen.

Utdelingen

Hennes Majestet Dronning Sonja har tatt initiativ til denne skoleprisen for likeverd og inkludering, som deles ut for andre gang i år. Vinneren velges ut av en jury ledet av professor dr. philos Edvard Befring.

Dronning Sonja kommer til Apeltun skole mandag 29. oktober for å dele ut prisen, som består av 150.000 kroner og et tresnitt av kunstneren Eli Hovdenak.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook