Hopp til hovedinnhold

Statsbesøk til Tyskland

DD.MM. Kongen og Dronningen er på et tre dagers statsbesøk til Forbundsrepublikken Tyskland. Kongeparet ankom Berlin i dag, der de ble tatt i mot av Forbundspresident Horst Köhler og fru Eva Luise Köhler på Schloss Bellevue.
15.10.2007

I tillegg til seremonielt program i Berlin, inkluderer besøket samtaler med forbundspresident Horst Köhler, forbundskansler Angela Merkel og forbundsrådspresident Harald Ringstorff.

Temaene under statsbesøket omfatter handel og økonomisk utvikling med vekt på turisme, energi, klima og polarforskning. Kongeparet vil møte en rekke representanter fra norsk og tysk næringsliv. Dronning Sonja vil i forbindelse med en næringslivsmottakelse i Berlin vise sin presentasjon ”Impressions of Norway”.

På statsbesøkets tredje dag vil H.M. Kongen og H.M. Dronningen besøke Düsseldorf og Essen i delstaten Nordrhein-Westfalen med delstatspresident Jürgen Rüttgers som vert. Det vil bli avholdt egne seminarer om energispørsmål, klima- og polarforskning i Düsseldorf og H.M. Kongen vil delta i åpningen av Statkrafts gasskraftverk i Knapsack Hürth. H.M. Dronningen vil besøke en norsk utstilling og et norsk-tysk ungdomsforum i Zeche Zollverein i Essen.

Kongen og Dronningen vil være til stede når årets Willy Brandt-pris tildeles tidligere utenriksminister Thorvald Stoltenberg og tidligere næringsminister Egon Bahr.

DD.MM. Kongen og Dronningen ledsages av fire regjeringsmedlemmer og en stor delegasjon fra næringslivet . Både utenriksminister Jonas Gahr Støre, olje- og Energiminister Åslaug Haga, nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen og kunnskapsminister Øystein Djupedal deltar på statsbesøket.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook