Hopp til hovedinnhold

Kronprinsessen i Nicaragua

H.K.H. Kronprinsessen besøker Nicaraguas hovedstad Managua 5.- 7. november som spesialutsending for UNAIDS. Der deltar hun på konferanser for AIDS-positive og møter med organisasjoner som bekjemper HIV-AIDS.
06.11.2007
Mandag åpnet og deltok Kronprinsesse Mette-Marit på konferansen Central American meeting for people living whith HIV/AIDS som arrangeres for femte gang. Deltema der Kronprinsessen deltok, var

  • Universal Access - Is Central America reaching the goals?
  • Women who live with HIV in Central America and the community approach in the defense of sexual and reproductive rights (Roundtable)
Kronprinsessen hadde også et møte med ASONVIHSIDA. ASONVIHSIDA spiller en viktig rolle i arbeidet med HIV/AIDS i Nicaragua, med et sterkt fokus på å sikre mennskerettigheter og bedre livskvaliteten til dem som rammes av HIV.

Fundación Xochiquetzal

Om ettermiddagen besøkte Kronprinsessen et prosjekt i regi av Fundación Xochiquetzal - en organisasjon som arbeider for personer med HIV/AIDS. Fundación Xochiquetzal har gjennomført en rekke sosiale prosjekter over hele Nicaragua, og har siden opprettelsen i 1990 opparbeidet bred erfaring med hvilke utfordringer en HIV-positiv står overfor.

Spesialutsending for UNAIDS

Kronprinsessen ble utnevnt til spesialutsending for FNs AIDS-program - UNAIDS - i april 2006 for en to års periode. I august i fjor deltok hun med et tett program på den XVI internasjonale AIDS-konferansen i Toronto, som er verdens største helserelaterte konferanse.

Nicaragua

Nicaragua er Latin-Amerikas nest fattigste land. Av landets 5, 6 millioner innbyggere lever 48 prosent under fattigdomsgrensen på to dollar dagen. 7300 mennesker er registrert HIV-positive. Tallet har vært stigende siden slutten av 1990-tallet.

Norge har støttet AIDS relatert arbeid i Nicaragua siden 1995.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook