Hopp til hovedinnhold

Minnested over tsunamiofrene

Fredag avduket H.M. Kong Harald minnesmerket over ofrene for tsunamien desember 2004. H.M. Dronningen, utenriksminister Gahr Støre og Stortingspresident Thorbjørn Jagland var også til stede under den høytidelige markeringen.
22.10.2007
Mange pårørende og overlevende etter flomkatastrofen hadde møtt fram til seremonien i Paradisbukta på Bygdøy i Oslo. H.M. Kongen la de første blomstene på minnesmerket etter avdukingen, en bukett orkideer, og Jonas Gahr Støre talte på vegne av Regjeringen.

Minnesmerket «Interferens» er laget av billedhoggeren John Audun Hauge. Det er en bølgeformet skulptur i larvikitt, festet til svaberget.

Det var Regjeringen som ga Kunst i offentlige rom oppdraget med å realisere et minnested over ofrene etter tsunamikatastrofen. Hauges prosjekt ble valgt etter en internasjonal idékonkurranse med 845 deltakere. I kriteriene het det at "Minnestedet skal være åpent og inkluderende for alle, og skal stimulere til sorgbearbeidelse og ettertanke for alle som opplever dramatiske hendelser."

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook