Hopp til hovedinnhold

Utnevnelser til St. Olavs Orden

H.M. Kongen har utnevnt billedhogger Ada Madssen, billedhogger Nina Emilie Sundbye, billedhogger Skule Waksvik og administrerende direktør Sturla Steinsvik til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St Olavs Orden.
25.10.2007

Billedhogger Skule Waksvik

H.M. Kongen har utnevnt Skule Waksvik til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for hans innsats som billedhogger.

Ordensrådet har i sin vurdering lagt betydelig vekt på at han gjennom sine store og små skulpturer har gledet et stort publikum og skapt forståelse for kunstens betydning. Det er også lagt vekt på hans omfattende bidrag til utsmykning av det offentlige rom, av stor betydning for norsk skulptur.

Dekorasjonen vil bli overrakt ved et arrangement ved Selvvaag Gruppen, Lørenvangen 22, 0580 Oslo, tirsdag 30. oktober 2007 kl 12:00 og vil bli foretatt av Kansellisjef Egil Vindorum, assistert av Kansellist Thomas Gram.

Billedhogger Ada madssen

H.M. Kongen har utnevnt Ada Madssen, Oslo, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for hennes innsats som billedhogger.

Ordensrådet har i sin vurdering lagt særlig vekt på hennes stilsikre og elegante utførelse av hennes skulpturarbeider. Det er også lagt vekt på hennes betydning for norsk skulpturs tradisjon.

Dekorasjonen vil bli overrakt ved et arrangement ved Norsk Billedhoggerforening, Hekkveien 5, 0571 Oslo torsdag 25. oktober 2007 kl 17:00 og vil bli foretatt av Kansellisjef Egil Vindorum, assistert av kansellist Thomas Gram.

Billedhogger Nina Emilie Sundbye

H.M. Kongen har utnevnt Nina Emilie Sundbye, Oslo, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St . Olavs Orden for hennes innsats som billedhogger.

Ordensrådet har i sin vurdering lagt særlig vekt på hennes gjenskaping av personligheter og scener i teater, litteratur og musikkverdenen. Det er også lagt vekt på hennes bidrag til utsmykning av det offentlige rom.

Dekorasjonen vil bli overrakt ved et arrangement ved Norsk Billedhoggerforening, Hekkveien 5, 0571 Oslo torsdag 25. oktober 2007 kl 17:00 og vil bli foretatt av Kansellisjef Egil Vindorum, assistert av kansellist Thomas Gram.

Administrerende direktør Stein Sturla Steinsvik

H.M. Kongen har utnevnt Stein Sturla Steinsvik, Molde, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St .Olavs Orden for hans innsats for norsk næringsliv.

Ordensrådet har i sin vurdering lagt betydelig vekt på hans innsats som en aktiv og fremsynt industrileder i utviklingen av ny teknologi og miljøvennlige produksjonsmetoder i bergverksindustrien.

Det er også lagt vekt på at han har utvist et betydelig samfunnsengasjement ved tilrettelegging for ny produksjon av elektrisk kraft i fylket ved bygging av gasskraftverk i tilknytning til bedriften i Fræna.

Dekorasjonen vil bli overrakt ved et arrangement ved Bedriften Hustadmarmor AS, Fræna, torsdag 1. november 2007 kl 11:15 og vil bli foretatt av Fylkesmannen i Møre og Romsdal, Ottar Befring.

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook