Hopp til hovedinnhold

Kronprinsen besøker Burundi

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen besøker Burundi som goodwill ambassadør for FNs utviklingsprogram (UNDP). Hensikten med besøket, som innledes 29. oktober 2007, er å sette fokus på flere av FNs tusenårsmål.
26.10.2007

Tusenårsmålene kan ikke nås uten en stabil og varig fred i land som tidligere har vært preget av konflikter. Fred og sikkerhet er en forutsetning for bærekraftig utvikling. Fattigdom er i dag en av de største truslene mot varig og stabil fred i Burundi.

Mange frykter at gamle konflikter skal blusse opp igjen uten en merkbar bedring i folks levekår og dagligliv. De mange flyktningene som vender hjem igjen etter krigen i landet, skaper store utfordringer. Re-integrasjon og gjenoppbygging av lokalsamfunn er fundamental i overgangen fra nødhjelp til utvikling. FNs fredsbyggingskommisjon- og fond støtter Burundi i arbeidet med å implementere sin fredsskapende strategi.

Kronprinsen skal besøke flere prosjekt som arbeider med å føre fredsprosessen videre og på den måten legger grunnlaget for en stabil fred i Burundi.

Kronprins Haakon forteller om sitt engasjement som goodwill-ambassadør for FNs utviklingsprogram UNDP under en reise til Zambia i oktober 2013. (Foto: Christian Lagaard, Det kongelige hoff)
Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook