Hopp til hovedinnhold

Imponert over Apeltun

- Jeg er veldig imponert over hvordan Apeltun skole driver. De blander hode og kropp på en god måte. Mitt inntrykk er at de fleste elevene liker seg godt! Slik oppsummerte Dronning Sonja besøket på skolen som ble årets vinner av Dronning Sonjas skolepris, da hun møtte pressen.
30.10.2007

Apeltun skole er tildelt pris for sitt arbeid med likeverd og inkludering.

Juryens begrunnelse

Skolen er Bergens nyeste skole og den runde skolebygningen består av åpne landskap som inviterer til andre arbeidsformer enn tradisjonell klasseromsundervisning. Apeltun skole legger systematisk til rette for at alle elever skal oppleve å lykkes med noe. Gjennom alt fra utformingen av skolebygg og utearealer til leseveiledning for både elever og foresatte, viser skolen at den er tilrettelagt for absolutt alle.

Juryen i Dronning Sonjas skolepris har lagt vekt på at Apeltun skole peker seg ut på grunn av skolens pedagogiske helhetstenkning, med fokus på ivaretakelse av hvert enkelt barns utviklings- og læringsbehov. De ansatte gis faglige utviklingsmuligheter, blant annet innen filosofi og kultur.

Skolen har et daglig skolemåltid, der alle ansatte på skolen spiser sammen med barna, også vaktmester og sekretær. Ved skolen legges det også stor vekt på fysisk aktivitet, og alle trinnene har for eksempel uteskole en dag i uken. Her inkluderer skolen både fag som natur og miljø, kost og ernæring, matematikk og kroppsøving, samt grunnleggende ferdigheter som skriving og lesing.

Utemiljøet er tilrettelagt for alle, uansett forutsetninger. Leseopplæringen står sentralt, og barna leser bøker som er individuelt tilpasset den enkelte. På de laveste trinnene får også foreldre opplæring i veiledet lesning, slik at de kan hjelpe barna med lesning hjemme. Alle barna har lesing som hjemmearbeid hver dag.

Prisen

Dronning Sonjas skolepris består av 150.000 kroner og et kunstverk en litografi av kunstneren Eli Hovdenak. Bildet heter ”Inn i varmen” og er utviklet spesielt for prisen.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook