Hopp til hovedinnhold

Utnevnelser til St. Olavs Orden

H.M. Kongen har utnevnt professor, dr. philos Geir Kjetsaa til Kommandør og skuespiller Monna Benedicte Tandberg til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

22.11.2007

Dr. philos Geir Kjetsaa, Oslo

Ordensrådet har i sin vurdering lagt særlig vekt på hans innsats som foreleser, veileder, forsker av russisk litteratur. Videre er det lagt vekt på at han som kulturformilder ved sine biografier om de mest anerkjente russiske forfatterne og sine oversettelser, har gitt viktige bidrag til forståelse av og kjennskap til russisk litteratur.

Dekorasjonen vil bli overrakt ved et arrangement på Refsnes Hotell, Bygland, onsdag 21. november 2007 kl 13:00 og vil bli foretatt av fylkesmannen i Aust-Agder, Hjalmar Inge Sunde.

Skuespiller Monna Benedicte Tandberg, Oslo

H.M. Kongen har utnevnt Monna Benedicte Tandberg til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St Olavs Orden for hennes innsats for norsk scenekunst.

Ordensrådet har i sin begrunnelse lagt særlig vekt på hennes levende og gripende i tolkninger av mange ulike roller, gjennomført med stor suksess. Det er også lagt vekt på hennes bearbeidelse av manuskript til kvinnemonologene. Rollene er svært forskjellige i form og innhold, men de er mesterlig fremført.

Dekorasjonen vil bli overrakt ved et arrangement i Skuespillerfoajeen i Nationaltheatret, Oslo, torsdag 29. november 2007 kl 12:00 og vil bli foretatt av kansellisjef Egil Vindorum, assistert av kansellist Thomas Gram.

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook