Hopp til hovedinnhold

Utnevnelser til St. Olavs Orden

H.M. Kongen har utnevnt Bjørn Erik Simensen til Kommandør, og Odd Lorang Tandberg og Carl Halvor Høgset til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.
03.12.2007

Operasjef Bjørn Erik Simensen, Oslo

H.M. Kongen har utnevnt Bjørn Erik Simensen til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for hans innsats for norsk opera.

Ordensrådet har i sin begrunnelse lagt særlig vekt på at han gjennom langvarig og målrettet innsats på bred basis har ledet Den Norske Opera frem til et meget høyt nivå. Det er også lagt betydelig vekt på hans energiske og vellykkede arbeid for et nytt operahus i Oslo.

Dekorasjonen vil bli overrakt ved et arrangement torsdag 20. desember 2007 kl 14:30 i Den Norske Opera i Oslo, og vil bli foretatt av Kansellisjef Egil Vindorum assistert av Kansellist Thomas Gram.

Billedkunstner Odd Lorang Tandberg, Ås

H.M. Kongen har utnevnt Odd Lorang Tandberg til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St .Olavs Orden for hans innsats som billedkunstner.

Ordensrådet har i sin begrunnelse lagt særlig vekt på hans kunstneriske kvalitet på flere områder og i mange forskjellige medier. Det er også lagt vekt på hans bidrag til å åpne nye kunstneriske uttrykksformer.

Dekorasjonen vil bli overrakt ved et arrangement i Lille sal i Ås Rådhus, Skoleveien 1, 1430 Ås, torsdag 13. desember 2007 ca kl 13:00 og vil bli foretatt av Kansellisjef Egil Vindorum, assistert av Kansellist Thomas Gram.

Lektor og dirigent Carl Halvor Høgset, Oslo

H.M. Kongen har utnevnt Carl Halvor Høgset til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for hans innsats for norsk musikkliv.

Ordensrådet har i sin begrunnelse lagt særlig vekt på hans innsats for korkunst og kormusikk, nasjonalt og internasjonalt. Det er også lagt betydelig vekt på hans virke som sanger, dirigent og sangpedagog, ikke minst på hans arbeid for å utbre og utvikle sangforståelsen og sanggleden både for den erfarne korsanger som for nybegynnerne.

Dekorasjonen vil bli overrakt ved et arrangement i Konserthuset i Oslo, søndag 16. desember 2007 ca kl 20:00 og vil bli foretatt av Kansellisjef Egil Vindorum, assistert av Kansellist Thomas Gram.

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook