Hopp til hovedinnhold

Utnevnelser til St. Olavs Orden

H.M. Kongen har utnevnt professor Einar Hope og professor Olav Eldholm til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.
19.12.2007

Professor Einar Hope, Bergen

H.M. Kongen har utnevnt Einar Hope til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for hans samfunnsgavnlige virke.

Ordensrådet har i sin begrunnelse lagt særlig vekt på betydningen av hans arbeid for forståelsen av elektrisitetsmarkedets virkemåte, av stor betydning for energiloven og effektiv utnyttelse av de norske vannkraftressursene. Vektlagt er også hans innsats i anvendt økonomisk forskning og utviklingen av en god konkurransepolitikk i Norge.

Dekorasjonen vil bli overrakt ved et arrangement i Norges Handelshøgskoles lokaler i Bergen, fredag 11. januar 2008 kl 14:15 og vil bli foretatt av fungerende Fylkesmann i Hordaland Rune Fjell

Professor Olav Eldholm, Bergen

H.M. Kongen har utnevnt Olav Eldholm til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for hans innsats for forskning og undervisning.

Ordensrådet har i sin begrunnelse lagt særlig vekt på hans innsats som foreleser, forsker, veileder og administrator ved Universitetet i Bergen. Vektlagt er også hans betydelige forskningsinnsats for utvinning av olje og gass. Dette arbeidet er av stor betydning utviklingen på fagområdene og for oljeindustrien.

Dekorasjonen vil bli overrakt ved et arrangement i Knut Fægris Hus, Villaveien 9, Bergen, onsdag 19. desember 2007 kl 14:00 og vil bli foretatt av Fylkesmannen i Hordaland Svein Alsaker.

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook