Hopp til hovedinnhold

Kongen åpnet operahuset

- I denne rammen av glass, sten og tre har vi fått et sted for store sceniske og musikalske opplevelser. Her kan vi se, lytte og erfare – oss selv og den verden vi lever i. Med disse ordene åpnet H.M. Kongen det nye operahuset.

12.04.2008

DD.MM. Kongen og Dronningen og DD.KK.HH. Kronprinsen og Kronprinsessen var alle til stede da Den Norske Opera og Ballett for første gang ønsket velkommen til det nye operahuset i Bjørvika. H.M. Dronning Margrethe av Danmark, Kronprinsesse Victoria av Sverige, Forbundskansler Angela Merkel, Finlands President Tarja Halonen og Islands President Ólafur Ragnar Grímsson var også blant de mange prominente gjestene.

Åpningsgallaen var en bredt sammensatt forestilling med ballett, opera og humoristiske innslag, og med kjente gjesteartister fra verdens operascener.

Den Norske Opera & Balletts egne sangsolister opptrådte, foruten ti gjestesolister - blant annet sopranene Maria Guleghina, Anja Harteros, Solveig Kringlebotn og Elizabeth Norberg-Schulz, og bassangeren René Pape.

Nasjonalballetten viste fem balletter, to av dem urpremierer og tre norgespremierer, skapt av koreografene Jirí Kylián, Lightfoot/León, William Forsythe, Christopher Wheeldon og Kristian Støvind.

I tillegg til de profesjonelle utøverne, fikk vi en helt egen versjon av "Slavekoret". 450 representanter for landets kommuner og alle dem som har vært med og bygge operahuset, framførte "Slavekoret" fra Guiseppe Verdis opera Nebukanesar.

Andre operahus - Milanos La Scala, the Cape Town Opera, Metropolitan i New York, Sydney Opera House og the Royal Opera House i London, sendte sine gratulasjoner og varme hilsener i form av videogram utover kvelden.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook